Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


1.2Ghz processor pas volgend jaar in Smartphones te vinden

Al in oktober 2009 zagen we de eerste 1Ghz processor in de HD2 en we moeten toch nog wachten tot 2011 voordat we een stap zetten richting 1.2Ghz processoren.

We moeten dus nog even wachten voordat we de volgende generatie Smartphones kunnen gaan kopen waar we de 1.2Ghz processor van Qualcomm in zullen aantreffen. Nu is de 1Ghz een beetje de standaard geworden voor veel smartphone fabrikanten en zien we deze steeds vaker in de specificaties opduiken. De 1.2Ghz komt na het einde van 2010 officieel uit en zal voor Maart 2011 ook echt beschikbaar zijn. Ook een 1.5Ghz processor zit eraan te komen maar daar moeten we nog tot eind 2011 op wachten.

Geruchten over 1.2Ghz toestellen voor dit jaar

Er zijn echter wel al geruchten dat er 1.2Ghz en 1.5Ghz smartphones later dit jaar al op de markt gaan komen. Volgens Qualcomm zullen deze toestellen als ze al echt in ontwikkeling zijn niet voor begin 2010 op de markt komen. De fabrikanten hebben namelijk wel al samples van de 1.2Ghz processor beschikbaar gesteld maar ze zijn nog niet in productie. De 1.2Ghz die we gaan zien is de MSM8260 (HSPA+) en er is ook een CDMA/HSPA versie met de pakkende naam MSM8660. Elke chip heeft een GPS, audio module en geavanceerde GPU (grafische processor) aan boord. De GPU zorgt dat we 1080p (HD) video kunnen bekijken en er mogelijkheden zijn voor open GLES 2.01 en Open VG 1.1. Qua schermresolutie kunnen de chips ons beelden vertonen tot maximaal 24-bit WXVGA (1280x800 resolutie).Gerelateerde artikelen


Sony Xperia S update verhelpt GPS probleem

Tijdens het testen van mijn review model van de Sony Xperia S stuitte ik op een vervelend probleem. Het toestel wou geen GPS fix maken in de auto zodat alle navigatie applicaties niet konden functioneren. Nadat ik er melding van had gemaakt bij Sony bleek het euvel al bekend te zijn en een oplossing in de maak. Na de update van vanmiddag naar software versie 6.0.A.3.67 lijkt het probleem verholpen te zijn.

Digitimes: 'Nokia Windows 8-tablet, 10-inch en dual-core, dit jaar nog op de markt'

Het doorgaans goed ingelichte Digitimes meldt, dat Nokia bezig is met een 10-inch dual-core Windows 8-tablet. Deze tablet zou door de fabrieken van Compal in elkaar gezet worden, en eind dit jaar op de markt moeten verschijnen.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?