Al in oktober 2009 zagen we de eerste 1Ghz processor in de HD2 en we moeten toch nog wachten tot 2011 voordat we een stap zetten richting 1.2Ghz processoren.

We moeten dus nog even wachten voordat we de volgende generatie Smartphones kunnen gaan kopen waar we de 1.2Ghz processor van Qualcomm in zullen aantreffen.

Nu is de 1Ghz een beetje de standaard geworden voor veel smartphone fabrikanten en zien we deze steeds vaker in de specificaties opduiken. De 1.2Ghz komt na het einde van 2010 officieel uit en zal voor Maart 2011 ook echt beschikbaar zijn. Ook een 1.5Ghz processor zit eraan te komen maar daar moeten we nog tot eind 2011 op wachten.

Geruchten over 1.2Ghz toestellen voor dit jaar

Er zijn echter wel al geruchten dat er 1.2Ghz en 1.5Ghz smartphones later dit jaar al op de markt gaan komen. Volgens Qualcomm zullen deze toestellen als ze al echt in ontwikkeling zijn niet voor begin 2010 op de markt komen. De fabrikanten hebben namelijk wel al samples van de 1.2Ghz processor beschikbaar gesteld maar ze zijn nog niet in productie.

De 1.2Ghz die we gaan zien is de MSM8260 (HSPA+) en er is ook een CDMA/HSPA versie met de pakkende naam MSM8660. Elke chip heeft een GPS, audio module en geavanceerde GPU (grafische processor) aan boord. De GPU zorgt dat we 1080p (HD) video kunnen bekijken en er mogelijkheden zijn voor open GLES 2.01 en Open VG 1.1. Qua schermresolutie kunnen de chips ons beelden vertonen tot maximaal 24-bit WXVGA (1280×800 resolutie).

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *