Dat is wat er verwacht qua verkoopcijfers van de Smartphones in de VS. Daarbij zal Android sterk gaan groeien maar zal RIM die daar een dominante positie heeft deze weten vast te houden.

Met het cijfer van 65 miljoen zijn de vooruitzichten zeker positief want dat is een groei van 38% voor het jaar 2010. In de VS zal Android de grens van 12.3 miljoen verkochte exemplaren gaan passeren en samen met BlackBerry en iPhone toestellen zullen deze drie 80% van de markt bedienen. Ook de Latijns Amerikaanse markt gaat groeien en wel met 30% ten opzichte van 2009. De groei in 2010 zal vooral komen doordat de toestellen iets goedkoper gaan worden en de high-end toestellen maken dan ook plaats voor toestellen met een gunstigere prijs en dus vaak ook het Android OS. Ook willen steeds meer klanten kunnen browsen, apps downloaden en social networks gebruiken naast natuurlijk e-mail en navigatie.

iPhone en BlackBerry, marketleiders

In 2009 bedroeg het aantal verkochte Smartphones “maar” 47,2 miljoen en ook dat was een flinke groei ten opzichte van 2008 met 27%. In De VS is RIM nog steeds de sterkste speler in deze markt (49% marktaandeel in 2009) en ook voor 2010 zal dat niet anders zijn. Apple doet het ook goed (23% marktaandeel in 2009) en zal als tweede speler op de markt gaan acteren. Voor beide is de groei in de markt ook behoorlijk en BlackBerry zal met 21% groeien en Apple zelfs nog harder met 27%. Toch zullen ze beide iets moeten gaan inleveren in 2010 aangezien de markt in het geheel harder zal groeien.

Windows Phones, zwaar jaar

Microsoft zal het dit jaar zwaar krijgen en de introductie van Windows Phone 7 Series is dan ook hard nodig zo vlak voor het einde van het jaar. Doordat er echter een gat zit tussen nu en de beschikbaarheid in Q4 zal vooral in Q2 en Q3 de verkoop flink terugzakken omdat iedereen gaat wachten totdat de nieuwe modellen uitkomen met WP7 en dus providers en verkoopkanalen de voorraden van WP 6.5 toestellen laag zullen houden en weinig gaan inkopen. De verkoop van Windows Phones zal dan ook in 2010 blijven steken op 4,7 miljoen en dat is goed voor 7% van de totale markt.

Android gaat flink groeien

In 2009 zag Google 4,7 miljoen toestellen voorbij komen die van eigenaar zijn gewissel en met toestellen van HTC, Samsung, Motorola, LG en diverse andere partijen zal de groei toenemen met 169% en is de verwachting dat 12,3 miljoen toestellen verkocht zullen worden. Als we zelfs nog verder kijken naar het jaar 2013 dan moet dit gestegen zijn tot 21,7 miljoen.

Netwerkproblemen in de toekomst

Er zijn echter ook uitdagingen wat met al die smartphones en de toenemende mogelijkheden om data te downloaden zal ook zorgen dat netwerken zwaarder belast gaan worden. Dit is iets voor de providers om serieus rekening mee te houden zeker als de smartphone zijn weg naar een steeds breder publiek zal gaan vinden. LTE zal langzaam zijn intrede gaan doen maar dat is nog op de lange termijn waarbij al eerder de huidige capaciteit zijn grenzen zal gaan bereiken. Hierdoor zullen ook fabrikanten moeten gaan nadenken over het effici

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *