Adobe gaat in de komende versie van Adobe Digital Editions 1.5 een lichtere variant van DRM invoeren. Daardoor wordt het mogelijk om gekochte ebooks op meerdere apparaten te lezen.

Er zijn twee manieren waarop Adobe uitgevers in staat stelt om hun content tegen misbruik te beschermen. De eerste manier is ‘Easy Activation’, waarbij een gebruiker het ebook op een enkel apparaat kan lezen. Het ebook is dus gekoppeld aan die ene machine en is niet overdraagbaar naar een ander apparaat. De andere mogelijkheid is Named Activation, waarbij de gebruiker een gekocht ebook op elk apparaat kan gebruiken, ongeacht of dat een computer of draagbaar apparaat is. Het boek is dus niet gekoppeld aan een apparaat, maar aan de Adobe ID van de gebruiker. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop bijvoorbeeld de PDB’s van eReader werken.

De nieuwste versie van Adobe Digital Edition 1.5 zal Named Activation ondersteunen. Eerder gekochte Adobe ebooks die alleen de beperkte Easy Activation-licentie bevatten kunnen worden omgezet zodat je ze voortaan op elk ondersteund apparaat kunt lezen. Meer informatie is te vinden op de weblog van Adobe. Meer informatie over Digital Editions in het algemeen vind je op deze pagina. Om de technologie uit te proberen staan een aantal gratis samples tot je beschikking.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *