Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Apple wil nieuwe standaard SIM-kaart

Dat Apple de huidige standaard SIM-kaart veel te groot vindt, is geen nieuws. Appel wil een standaard SIM-kaart die veel kleiner is, nog kleiner dan de SIM-kaart die wordt gebruikt voor de iPhone 4 en iPad.

Nieuwssite Reuters weet te melden dat Apple een officieel voorstel heeft gedaan om een nieuwe en vooral kleinere SIM-kaart te introduceren en als standaard op de markt te laten functioneren. Deze SIM-kaart moet dus de huidige standaard SIM-kaart gaan vervangen. Het voorstel van Apple betreft niet de SIM-kaart die momenteel gebruikt wordt voor de iPhone 4 en iPad maar is nog een stukje kleiner. Het voordeel van een kleinere SIM-kaart is natuurlijk een behoorlijke ruimtebesparing. De module waarin de SIM-kaart wordt geplaatst kan zo immer flink kleiner. Het voorstel van Apple loopt via de ETSI. De ETSI heeft een bepalende rol in het vaststellen van standaarden voor mobiele communicatiemiddelen. Orange Frankrijk zou het voorstel van Apple steunen en daarmee wordt de kans van slagen natuurlijk een stukje groter. Leuk detail is dat Apple geen enkel commentaar wil geven over het voorstel.Gerelateerde artikelen


Windows Phone 8 features

Vanavond vond de Windows Phone 8 webcast plaats. Alle belangrijkste nieuwigheden uit Windows Phone zijn toegelicht. En zelfs Jessica Alba was van de partij.

iPhone 5 gepresenteerd: waar liggen de kansen voor Windows Phone? (opinie)

Gisteren was de lancering van Apple's iPhone 5. Misschien ligt het aan de torenhoge verwachtingen die mensen hebben van Apple, maar bij elke lancering lekt er weer meer uit en zijn de teleurstellingen over het gebrek aan innovatie groter. Zo ook bij de iPhone 5: de nieuwe Windows Phone 8-toestellen hebben technisch op een behoorlijk aantal punten een streepje voor, zo lijkt het.


Reacties


RonH
Member for Life 10177 reacties
18-05-2011 14:56

Het zal nooit eenvoudig zijn om een nieuwe standaard in te voeren.
Maar als iemand het kan pushen, lijkt het mij Apple wel.

En het valt of staat met backward compatibility, lijkt mij.
Dus er zullen wel van die adapter komen zoals bij de memorycards.


Roel
Redactielid 7943 reacties
18-05-2011 15:13

Dacht dat we net al een nieuwe standaard hadden met die microSIM en dat is al lastig genoeg als je soms van toestel wil wisselen.

Waarom ontwikkelen ze niet een programmeerbare SIM die al ingebakken zit in je toestel en je op een beveiligde manier kunt activeren of zo?


hoekstras
Is al aardig op weg 192 reacties
18-05-2011 20:15

MicroSIM is nog niets eens standaard. De ruimtebesparing naar nog kleiner is natuurlijk nihil. Waar gaan we de ruimte voor gebruiken. Grote batterij?Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?