Dat Apple de huidige standaard SIM-kaart veel te groot vindt, is geen nieuws. Appel wil een standaard SIM-kaart die veel kleiner is, nog kleiner dan de SIM-kaart die wordt gebruikt voor de iPhone 4 en iPad.

Nieuwssite Reuters weet te melden dat Apple een officieel voorstel heeft gedaan om een nieuwe en vooral kleinere SIM-kaart te introduceren en als standaard op de markt te laten functioneren. Deze SIM-kaart moet dus de huidige standaard SIM-kaart gaan vervangen. Het voorstel van Apple betreft niet de SIM-kaart die momenteel gebruikt wordt voor de iPhone 4 en iPad maar is nog een stukje kleiner.

Het voordeel van een kleinere SIM-kaart is natuurlijk een behoorlijke ruimtebesparing. De module waarin de SIM-kaart wordt geplaatst kan zo immer flink kleiner. Het voorstel van Apple loopt via de ETSI. De ETSI heeft een bepalende rol in het vaststellen van standaarden voor mobiele communicatiemiddelen. Orange Frankrijk zou het voorstel van Apple steunen en daarmee wordt de kans van slagen natuurlijk een stukje groter. Leuk detail is dat Apple geen enkel commentaar wil geven over het voorstel.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *