image23.pngDe Oostenrijkse provider A1 heeft in samenwerking met Nokia en Microsoft betalen via de telefoonfactuur mogelijk gemaakt. Waar dit al mogelijk was voor andere platformen zoals Bada, is dit niet mogelijk in Windows Phone en, tot op heden, zeker nog niet in Nederland.

Betalen via de telefoonfactuur is een optie die ervoor zorgt dat het aantal potentiele klanten voor betaalde applicaties verder omhoog gaat.  Dit is voornamelijk omdat veel mensen niet in het bezit zijn van een creditcard.  Deze mensen kunnen op dit moment geen applicaties kopen voor hun Windows Phone zonder gebruik te maken van een omweg en zullen daarom minder snel geneigd zijn om dat te doen.

Met deze sprong laten Microsoft en Nokia zien dat ze nog steeds volop bezig zijn met het verder ontwikkelen van hun platform en denken aan manieren om hun afzetmarkt te vergroten. Met de komst van de Lumia 610 en de mogelijkheid om te betalen via de telefoonfactuur geven Microsoft, Nokia en A1 duidelijk aan dat ze zich ook richten op tieners.

Opinie:
Persoonlijk ben ik benieuwd of deze functie überhaupt wel naar Nederland komt, veel providers zitten er niet om te springen dergelijke functionaliteit in te voeren. Uit de praktijk heb ik gehoord dat men veel problemen ondervindt met het factureren op deze manier. Mensen die beweren dat er niets is aangekocht of dat er onjuist is gefactureerd.

Ik ben er echter wel een voorstander van, dit maakt het platform namelijk weer een beetje extra aanlokkelijk voor de Nederlandse klant en alle beetjes helpen.

via: link

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *