XBOX logo.jpgMicrosoft is van plan de functionaliteit van Windows Phone uit te breiden met nog een applicatie voor Windows Phone. Deze gaat XBOX Companion heten.

De bèta van deze applicatie is inmiddels al verspreid en verscheidene mensen zijn er al mee aan de slag gegaan, maar over niet al te lange tijd komt hij naar de Market. Daar zal je hem gratis kunnen downloaden.

Waar de huidige applicatie zich nog enigszins beperkt in de functionaliteit zal deze nieuwe applicatie een hoop uitbreidingen brengen. Zo kun je daadwerkelijk je XBOX opdrachten geven tot het afspelen van dingen, informatie bekijken en je Windows Phone gebruiken als een afstandsbediening.

Zoals we de afgelopen tijd hebben gezien lijkt het erop dat het design van de Windows Phone wordt doorgetrokken in alle apparaten en software van Microsoft. Samen met de applicatie komt namelijk ook het nieuwe XBOX dashboard uit welke verdacht veel lijkt op  de interface van Windows Phone en Windows 8 zoals we die bij de built hebben gezien.

Het lijkt erop  dat alles steeds meer samen gaat werken en steeds meer op elkaar gaat lijken bij Microsoft, voor een uniform gevoel. Er is zelfs al een commercial waarin je het nieuwe XBOX dashboard en de samenwerking tussen Windows Phone kan zien.

Zelf ben ik erg enthousiast over deze aankomende wijzigingen omdat ik erg benieuwd ben hoe dit alles samen gaat werken. Zeker als XBOX-er en Windows Phone gebruiker zie ik de combinatie al zitten. Bekijk de commercial hieronder nog even. (voor de echt alleen geïnteresseerden in de Windows Phone functionaliteit, even doorspoelen naar ongeveer 1:00).

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *