Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Breaking: nieuwe Nokia Lumia 920 is eerste PureView-camera Windows Phone 8-toestel

Nokia heeft zojuist in New York de Nokia Lumia 920 aangekondigd. Deze smartphone moet Nokia's Windows Phone 8 vlaggenschipmodel gaan worden, en bevat PureView-technologie voor de camera.

Volgens Nokia is het grootste voordeel van de PureView-technologie dat de sensor dusdanig ontworpen is, dat het mechanisch trillingen tegengaat tijdens het fotograferen en filmen. Demo's laten zien dat het anti-shake mechanisme behoorlijk goed werkt.

Het lijkt erop dat 'PureView' voor de Lumia 920 niet betekent dat er een 41-megapixel sensor in zit, zoals in de eerste PureView-device van Nokia, de 808 PureView met Symbian. Sterker, er is helemaal met geen woord gerept over megapixels. ;) - update -  De camera is 'slechts' 8 megapixel, dus het is bevestigd dat 'PureView' het meest over de anti-shake software gaat, en niet zozeer de plethora aan pixels.

Jo Harlow van Nokia vertelt verder dat PureMotion HD+ de benaming is van de nieuwe schermtechnologie die Nokia heeft gebruikt voor de Nokia Lumia 920. Deze technologie zou ervoor moeten zorgen dat het beeld en de letters tijdens het scrollen scherp blijft, dat het contrast tussen zwart/kleur hoog is, en dat het toestel nog beter reageert op omgevingslicht.

Nokia heeft ook draadloos laden ingebouwd in de Nokia Lumia 920. Het inductieladen gebeurt middels een draadloze cradle, en Nokia heeft partnerschappen gebouwd met o.a. FatBoy (van die zitzakken) om speciale accessoires daarvoor te ontwikkelen.

Verdere innovaties zijn er op het gebied van het scherm. Nokia heeft de touchscreen dusdanig gevoelig gemaakt, dat je het zelfs met dikke handschoenen aan kunt bedienen. Handig in Finland, dat je vingers er dan niet af vriezen... ;)

Hoogtepunten:

 • 4.5 inch scherm met PureMotion HD+ scherm, 1280x768 resolutie (WXGA IPS)
 • 'PureView': 8.7 megapixel camera, maar heeft mechanisch ontwerp tegen bewogen foto's en videos
 • Camera voor is 1.2 megapixel
 • Qualcomm Snapdragon S4 dual-core processor op 1.5 GHz
 • 32 GB intern geheugen
 • 2000 mAh accu
 • Draadloos opladen door middel van inductie (a la Palm Pre)
 • Windows Phone 8 geeft ontwikkelaars diepe toegang tot camerafuncties dmv 'Lenses'
 • Kleuren beschikbaar: Geel, Rood, Grijs, Wit en Zwart
 • Scherm is met handschoenen aan te bedienen ('Super Sensitive Technology')
 • NFC-technologie aanwezigGerelateerde artikelen


Nokia brengt goedkoop Lumia 620 Windows Phone 8-toestel naar Nederland voor 259 EUR

Naast de high-end Windows Phone 8-toestellen die reeds beschikbaar zijn in Nederland, zal Nokia ook de goedkopere Lumia 620 uitbrengen. Dit goedkopere toestel, met een richtprijs van 259 EUR, zal in maart in de Nederlandse schappen liggen. Met dit toestel kan Nokia ook de onderkant van de markt bedienen, voor mensen die niet het budget hebben voor een Lumia 820 of 920.

Ex-Nokia luxemerk Vertu kiest Android over Windows Phone voor 'simpliciteit'

Vertu, het voormalige luxemerk dat onder de paraplu van Nokia opereerde, heeft na de afstoting een doorstart gemaakt met Android-telefoons. Hiermee neemt het bedrijf afstand van voormalig moederbedrijf Nokia, dat duidelijk voor Windows Phone gekozen heeft. Vertu legt uit dat het wat hen betreft veel makkelijker was voor Android te kiezen, en dat Windows Phone hun zaken veel complexer had gemaakt.


Reacties


ktsang
Redacteur 5450 reacties
05-09-2012 16:32

Eigen mening: draadloos opladen is gaaf, sinds de Palm Pre geen mainstream partij meer gezien die daar iets mee deed. Leuk dat Nokia dat wel doet!

Dat PureView is helaas geen 41-megapixel goodness, maar dat past ook niet in zo'n platte behuizing. Ze hebben gewoon PureView als marketingterm genomen...


huplahoi
Weet de weg 1317 reacties
05-09-2012 19:40

En hoe denkt de markt er over?

Aandeel van Nokia: -12,71%


krab
Ingeburgerd 3026 reacties
05-09-2012 21:47

Volledige Specs:
http://www.nokia.com/global/products...pecifications/


montfort
Moderator 5437 reacties
06-09-2012 09:51

Toch een mooi toestel, hoge resolutie scherm, fijne oplaad optie. Ben nog het meest onder de indruk van die 'Super Sensitive Technology', lijkt wel erg goed te werken in de demo's.


RonH
Member for Life 10177 reacties
06-09-2012 11:38

Ik ben benieuwd naar de prijzen. En mijn eigen eerste hands-on. Dan wordt dit waarschijnlijk wel mijn nieuwe toestel. En dan Ferrari rood! Oh, ik zie de jalourse blikken van mijn F1 cluppie al !!


Gerke
Member for Life 5059 reacties
06-09-2012 11:59

Heeft spaarpot al redelijk gevuld


RonH
Member for Life 10177 reacties
06-09-2012 13:49

Oorspronkelijk geplaatst door Gerke

Heeft spaarpot al redelijk gevuld


Dat is bij mij nog even een bottleneck

Maar eind november loopt mijn contract af...


patrickl
Weet de weg 1305 reacties
06-09-2012 16:28

Eigen mening: draadloos opladen is gaaf, sinds de Palm Pre geen mainstream partij meer gezien die daar iets mee deed. Leuk dat Nokia dat wel doet!


Afgezien van Samsung met de Galaxy SIII?

Of anders een paar dagen geleden nog Intel die dat wilde inbouwen in hun Ultra books zodat je dan je telefoon kan opladen op de laptop? Al i dat wel een wat geavanceerdere optie dan met die oplaad platen/kussentjes.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?