Op 3GSM zal Telecom Italia samen met een Philips-dochterbedrijf de eerste mobiele telefoon met oprolbaar scherm laten zien. Het apparaat lijkt op een oprolbaar boekje en wordt bediend via een LED-touchscreen.

Telecom Italia gaat via haar mobiele provider TIM ’s werelds eerste handheld met oprolbaar scherm op de markt brengen. Dit zal worden gedaan in samenwerking met Polymer Vision, een spin-off van Philips. Het apparaat met de naam Cellular Book komt al in de loop van 2007 beschikbaar. Door het oprolbare e-ink-scherm kan een telefoon worden ontwikkeld waarvan het scherm groter is dan het apparaat zelf. Het scherm heeft een diameter van 5 inch en de leesbaarheid is vergelijkbaar met gedrukt papier, ook in direct zonlicht. De oprolbare schermtechnologie werd anderhalf jaar geleden al op de IFA in Berlijn getoond onder de naam Readius. De eerste bruikbare producten lijken nu nabij. Het scherm is gemaakt van polymeren, heeft een hoog contrast en toont de inhoud in 16 grijstinten; een kleurenscherm en schermen waarop ook bewegende beelden kunnen worden getoond, komen pas later.

Het intern geheugen van de Cellular Book is 4 igabyte en voor de bestandsuitwisseling met de pc wordt het gangbare mini-USB gebruikt. Ook UMTS/EDGE en DVB-H wroden ondersteund. Bij normaal gebruik gaat de handheld 10 dagen mee. De makers zien als toepassing vooral het lezen van kranten en e-books en het gebruik als webpad. Klik hier voor het persbericht.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *