Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


CEO van HP: 'Zal niet zo'n vaart lopen met Windows Phone 8'

Windows Phone heeft momenteel drie spelers die daadwerkelijk aangekondigde produkten hebben: HTC, Nokia en Samsung. Veel fabrikanten hebben zijdelings interesse in dit besturingssysteem, maar willen eerst wat meer momentum zien, voordat ze in de trein willen springen. HP is één van deze bedrijven.

HP, zeker na inlijving van Compaq, is natuurlijk één van de voormalig grote spelers op het gebied van PocketPC en Windows Mobile. Echter, het bedrijf is al een aantal jaar geen serieuze speler meer op het gebied van smartphones of tablets. Eerder had het, nadat het meer dan een miljard dollar uitgegeven had voor Palm en het WebOS-besturingssysteem, deze business unit laten verpieteren dankzij managementruzies.

De huidige CEO van HP, Meg Whitman, vertelt dat het bedrijf Windows Phone in de gaten houdt. Dan Tindall, Worldwide Channel development VP voor printers en PCs verwacht dat het de komende maanden wel niet zo'n vaart zal gaan lopen: 'De groei van Windows Phone 8 zal kleiner dan explosief zijn de komende maanden. Het is een grote markt, en we respecteren zeker de grootte, maar er is voor HP in het fiscale jaar 2013 momenteel niks aan te kondigen'.

Duidelijke taal: van HP (en naar het lijkt ook alle andere traditionele PC-bouwers) hoeven we niet veel te verwachten op Windows Phone-gebied; hun focuspunt lijkt op Windows PC's en tablets te zitten.

Bron

 
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?