De redacteuren van Webster’s New World College Dictionary waren op zoek naar een woord dat de tijdgeest van 2006 het best weergeeft. De winnaar? Crackberry.

CrackBerry is inmiddels een flauwe term die past in het rijtje woordgrapjes zoals Windhoos en Barbra Strooizand. Toch vonden de medewerkers van Webster’s woordenboek dat de term het beste weergeeft in wat voor tijden we leven. De BlackBerry staat daarbij model voor alle smartphones en pda’s waarmee gebruikers 24 uur per dag ‘connected’ zijn.
Nieuw is het woord allerminst: het zou in 2000 al in omloop zijn gebracht onder vroege gebruikers op Wall Street, een jaar nadat BlackBerry het eerste model op de markt bracht. De reden om toch voor dit woord te kiezen, is volgens de redacteuren dat het woord CrackBerry zowel naar het apparaat als naar de gebruikers verwijst. Er zijn ook al afgeleide begrippen ontstaan: de houding waarmee mensen voorovergebogen naar het scherm van hun mobiele apparaat staren, wordt ook wel CrackBerry Prayer genoemd.

CrackBerry versloeg andere woorden zoals netroots, neuroeconomics, carbon footprint en Pluto (vanwege de degradatie tot dwergplaneet).

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *