Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Dropbox vraagt gebruikers of ze 'n WP7 app moeten bouwen

votebox.pngOp de Dropbox website is een poll aangemaakt met de vraag of het bedrijf een Windows Phone 7 applicatie moet gaan maken.

Nu kun je natuurlijk denken: "Ja maar, we hebben toch SkyDrive?". Dat klopt, maar er zijn nu eenmaal gebruikers van Dropbox en die zullen Dropbox willen blijven gebruiken ondanks dat ze ook gratis kunnen overstappen naar de 25GB ruimte van Skydrive. En dit terwijl de gratis account van Dropbox slechts 2 tot 8GB aan ruimte kent. Waar ik echter nu ook al tegenaan begin te lopen is het volgende....

Van mijn 25GB ruimte in m'n SkyDrive account wordt al ruim 4,5GB gebruikt door Live Mesh. Een dienst die een bepaalde directory en zijn inhoud kan synchroniseren tussen diverse PC's en de cloud van je SkyDrive. Daarnaast heb ik al m'n foto's ge-upload naar een SkyDrive map zodat ik zel altijd en overal kan inzien via m'n telefoon of via welke PC dan ook ter wereld. Dit kost me echter nog eens 17GB aan ruimte. Oftewel mijn 25GB begint al aardig vol te raken. Dropbox heeft dan als voordeel dat je voor $10,- per maand je ruimte kan uitbreiden naar 50GB aan ruimte. Iets wat helaas bij SkyDrive helaas onmogelijk is.

Er circuleren echter geruchten dat binnenkort foto's bij SkyDrive niet meer meetellen voor je 25GB aan ruimte. Oftewel dat je onbeperkt foto's mag uploaden en de 25GB aan overige ruimte voor andere documenten te gebruiken is. Hopelijk wordt de gelimiteerde 5GB aan opslag van Live Mesh dan ook wat verder uitgebreid om de concurentie met iCloud beter aan te kunnen gaan. Desnoods een betaalde optie om tot meer GB's te kunnen beschikken.

Oftewel de vraag of we een Dropbox App nodig hebben blijft nog altijd een beetje open staan. Maar dan moet je maar zo denken:"hoe meer Apps voor WIndows Phone 7, hoe meer gebruikers en hoe meer gebruikers des te meer Apps. Dus of je de Dropbox App nu wel of niet wil gaan gebruiken...misschien gewoon even stemmen (-;

Via


 Gerelateerde artikelen


Microsoft wil 'volgende mega-app' in TV-commercials gaan belichten

Applicaties zijn nog steeds het sleutelwoord tot succes van een mobiel platform. Wegens de late introductie van Windows Phone ten opzichte van rivalen als iOS en Android, heeft Microsoft nog steeds een achterstand hierin. Door developers te stimuleren met een wedstrijd genaamd 'next app star', waarvan de winnaar TV-zendtijd krijgt om zijn app te promoten, hoopt Microsoft meer ontwikkelaars warm te laten maken voor Windows Phone.

App-pick: Face Lens biedt real-time versieringen voor gezichten

Met de nieuwe gratis applicatie Face Lens kun je real-time versieringen op gezichten plakken binnen de camera-applicatie. Denk hierbij aan een clownsgezicht, een gorilla of een internet meme. De gratis versie is wat beperkt in keuze, maar Face Lens biedt ook in-app aankopen waardoor je de keuze wat kunt uitbreiden.


Reacties


DaMarcus
Net begonnen 12 reacties
01-10-2011 08:50

Dropbox voor Windows Phone 7 is zeker een meerwaarde. Doordat Dropbox crossplatform is (iOS, Android, Mac OS X, Windows en Linux) kan je op elk systeem makkelijk je bestanden benaderen, ongeacht waar je op werkt.
Natuurlijk, je kan je Dropbox-map in je Live Mesh-map plaatsen zodat er geen Dropbox-app voor WP7 hoeft te komen. Maar gezien Live Mesh een beperking van 5GB kent, heb ik liever een native Dropbox-app


psbb
Weet de weg 1307 reacties
01-10-2011 09:17

Wat is Boxfiles for Dropbox dan???? Daarmee kan ik in ieder geval mijn documenten mee lezen.


RobvT
Gevorderd Lid 1121 reacties
01-10-2011 19:12

Boxfiles voor Dropbox is geen officiële client van Dropbox maar van een derde partij....


Woef
Schrijft lekker mee 628 reacties
01-10-2011 19:14

Dropbox is lastig in gebruik. Je moet alles in de map "Dropbox" plaatsen... Daarom gebruik ik al bijna een jaar SugarSync. Hiermee kan je zelf bepalen wat je wil syncen, ze hebben clients voor Windows, Android, iphone, Windows Mobile en binnenkort ook voor Windows Phone (http://wmpoweruser.com/sugarsync-wor...s-phone-7-app/)Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?