votebox.pngOp de Dropbox website is een poll aangemaakt met de vraag of het bedrijf een Windows Phone 7 applicatie moet gaan maken.

Nu kun je natuurlijk denken: "Ja maar, we hebben toch SkyDrive?". Dat klopt, maar er zijn nu eenmaal gebruikers van Dropbox en die zullen Dropbox willen blijven gebruiken ondanks dat ze ook gratis kunnen overstappen naar de 25GB ruimte van Skydrive. En dit terwijl de gratis account van Dropbox slechts 2 tot 8GB aan ruimte kent. Waar ik echter nu ook al tegenaan begin te lopen is het volgende….

Van mijn 25GB ruimte in m'n SkyDrive account wordt al ruim 4,5GB gebruikt door Live Mesh. Een dienst die een bepaalde directory en zijn inhoud kan synchroniseren tussen diverse PC's en de cloud van je SkyDrive. Daarnaast heb ik al m'n foto's ge-upload naar een SkyDrive map zodat ik zel altijd en overal kan inzien via m'n telefoon of via welke PC dan ook ter wereld. Dit kost me echter nog eens 17GB aan ruimte. Oftewel mijn 25GB begint al aardig vol te raken. Dropbox heeft dan als voordeel dat je voor $10,- per maand je ruimte kan uitbreiden naar 50GB aan ruimte. Iets wat helaas bij SkyDrive helaas onmogelijk is.

Er circuleren echter geruchten dat binnenkort foto's bij SkyDrive niet meer meetellen voor je 25GB aan ruimte. Oftewel dat je onbeperkt foto's mag uploaden en de 25GB aan overige ruimte voor andere documenten te gebruiken is. Hopelijk wordt de gelimiteerde 5GB aan opslag van Live Mesh dan ook wat verder uitgebreid om de concurentie met iCloud beter aan te kunnen gaan. Desnoods een betaalde optie om tot meer GB's te kunnen beschikken.

Oftewel de vraag of we een Dropbox App nodig hebben blijft nog altijd een beetje open staan. Maar dan moet je maar zo denken:"hoe meer Apps voor WIndows Phone 7, hoe meer gebruikers en hoe meer gebruikers des te meer Apps. Dus of je de Dropbox App nu wel of niet wil gaan gebruiken…misschien gewoon even stemmen (-;

Via

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *