De ASUS Eee krijgt snel concurrentie van een andere ultramobiele pc: Everex heeft plannen om een Cloudbook uit te brengen met eveneens een 7 inch scherm. Uit anonieme bronnen klinkt, dat Everex het apparaat met het Google Apps-vriendelijke gOS gaat uitbrengen.

De Everex Cloudbook moet begin januari beschikbaar komen. Het eerste Cloudbook-model draait op een 1,2 GHz Via C7 ULV-processor en heeft een harddisk van 30 GB. Het zou daarbij gaan om een Developer-versie met touchscreen, geleverd met broncode en toolchains voor gOS. gOS is een door Everex gesponsorde Linux-distributie, geoptimaliseerd voor Google Apps. Vanaf midden januari zijn twee modellen te koop, waarvan eentje is voorzien van een 1,2 megapixel webcam. De hardware lijkt op Via’s Nanobook.

Everex bevestigde afgelopen dinsdag dat de Cloudbook inderdaad bestaat. Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (vanaf 7 januari) zal er waarschijnlijk meer aangekondigd gaan worden. De Developer Edition is dan waarschijnlijk al op de markt. Deze zou eigenlijk eerder worden uitgebracht, maar liep vertraging op door tekorten bij het aanleveren an 7-inch touchscreens.

De Cloudbook lijkt een direct antwoord van FIC/Everex op de Asus Eee, die vanaf dit najaar te koop is. Beide zijn voorzien van een 7 inch WVGA-scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels. Het toetsenbord is ook identiek; alleen de kleur is anders. De Eee draait echter op een tragere CPU, een 900 MHz Celeron-processor, terwijl de Cloudbook draait op een 1,2 GHz Via C7 ULV ultra-low voltage. Ook heeft de Eee maar een 4GB solid state-disk, terwijl de Cloudboek is voorzien van een 30GB harddisk. Verdere specificaties zijn: 512 MB RAM, ingebouwde Ethernet (draadloos en bedraad), een 4-in-1 kaartlezer, twee USB 2.0-poorten en DVI-out. Je kunt via DVI-naar-HDMI ook beamers en tv’s aansluiten, mits voorzien van digitale aansluiting. De standaardmodellen zijn voorzien van een normaal scherm, alleen de Developer Edition krijgt een touchscreen.

De prijs van het standaardmodel met 30GB harddisk wordt ongeveer $400. Deze is naar verwachting vanaf 15 januari verkrijgbaar. Eén nadeel heeft de Everex wel: het is de zoveelste laptop in een voorspelbare antracietkleur. Bij de Eee heb je ook nog keuze uit een paar aparte kleuren.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *