Net toen de computerindustrie dacht dat subnotebooks wel een dure niche zou blijven, breekt de Asus Eee PC een nieuwe markt open. De concurrenten zitten niet stil, want ook de Everex Cloudbook is weer zo’n apparaat.

Beter goed gejat dan slecht bedacht, moeten de makers van de Everex Cloudbook hebben gedacht. Nu het blijkt dat er wel degelijk een markt is voor kleine consumenten subnotebooks die ook nog eens goedkoop zijn, doet Everex met de Cloudbook ook een gooi om de normale consument te bereiken.

De Cloudbook draait ook – net als de Eee PC – op Linux. Het gaat hier echter om de gOS, een lichtgewicht Linux-distro gebaseerd op het populaire Ubuntu. En Everex heeft al een hoop handige (web)applicaties voorgeïnstalleerd op de Cloudbook, zodat de a-technische gadgetliefhebber er thuis meteen mee aan de slag kan.

Waar de Cloudbook zich onderscheid van de Asus Eee, is bijvoorbeeld de harde schijf. Anders dan de Eee die flash-geheugen gebruikt, heeft de Cloudbook daadwerkelijk een kleine 30 GB harde schijf binnenin ronddraaien. Ook de CPU, een VIA C7-M Processor ULV, is er één met een hogere kloksnelheid op 1.2 GHz. Het scherm is wel even klein: slechts 7" inch diagonaal met een resolutie van 800×480.

Waarom deze Cloudbook ook een kans van slagen heeft? De makers hebben gekozen om dit product te verkopen bij Wallmart, waar het een groot mainstream publiek kan bereiken. De introductieprijs is $399.

Everex Cloudbook

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *