De geruchten machine draait weer eens op volle toeren. In een tweet van Eldar Murtazin (Mobile Review) wordt gezegd dat SE stopt met het uitbrengen van Windows Phones. Volgens hem komt Sony in 2010 met 4 Android toestellen en 3 tot 4 S60 toestellen.

Sony Ericsson die met zijn Xperia X1 nog niet zo heel lang geleden de markt met Windows Phones heeft betreden lijkt hiermee dan weer af te stappen van dit OS. Onlangs hebben zij de opvolger van de X1, waarover wij eerder al berichtten, de Xperia X2 nog officieel aangekondigd. Ondanks het feit dat de Xperia X1 in Nederland een behoorlijk succes was, vielen de verkoopcijfers internationaal erg tegen.Sony-Ericsson-Windows-Mobile-kruis

Volgens Eldar Murtazin zou de Xperia X2 dus wel eens de laatste Windows Phone van Sony kunnen worden. We hebben hier pas geleden nog over een 3de Xperia bericht, maar die zou, als de geruchten blijken te kloppen, dus wel eens gecancelled kunnen worden door Sony Ericsson.

De voornaamste reden die genoemd wordt, waarom Sony Ericsson zou stoppen met Windows Phones, zijn de tegenvallende internationale verkoopcijfers van de X1 en de voorspellingen voor de X2 zijn ook niet echt goed. Zoals gezegd zijn het natuurlijk nog allemaal geruchten want volgens Sony Ericsson zelf, gaan zij nog wel een tijdje door met het uitbrengen van Windows Phones. Dit is onlangs nog bevestigd door Ericsson in een persconferentie.

De S60 toestellen die in 2010 uitgebracht gaan worden zijn redelijk goed, echter voor de Android toestellen heeft HTC betere alternatieven, aldus Eldar Murtazin.

Ik ben zelf nog niet echt overtuigd van dit gerucht, maar de tijd zal het leren. Wij zullen, zodra er meer bekend is over dit gerucht, zeer zeker weer berichten.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *