Logo
Venster sluiten
InSided Mediafaq


Kan ik mijn Windows Phone 7 met Outlook synchroniseren?

Versie 1.0

outlook_2007_logo.jpgthumb.pngNee.

Maar dat is toch wel wat kort door de bocht..... Maak je gebruik van Exchange? Dan kun je gewoon de Exchange settings instellen in Outlook van de desbetreffende organisatie en kun je voortaan over de Cloud synchroniseren via deze server met je Windows Phone nadat je ook hier de Exchange settings in gezet hebt.

Maak je gebruik van een POP3 of SMTP server dan raadt ik je de volgende work-around aan. Haak niet te snel af maar lees deze FAQ even helemaal door (-; Dan pas heb je door hoe prettig deze work-around je leven kan maken want je maakt met je eigen e-mail adres gebruik van de Exchange mogelijkheden van Live mail.

We gaan in dit voorbeeld uit van een voorbeeld met Outlook 2010, maar het werkt ook met de versies 2003 en 2007 van Outlook. Tevens gebruiken we de Outlook Live Connector die je hier kan downloaden.

Als eerste installeer je de Outlook Live Connector en configureer je deze met je bestaande of nieuwe Live account. Sluit hierna Outlook af!

Nu gaan we ervoor zorgen dat je mailadres gekoppeld wordt aan je Live account. Hiervoor ga je naar www.hotmail.com en dan naar je inbox. Rechtsbovenin zie je nu je aangemaakte Live ID naam staan en als je met je muis erboven gaat hangen komt het volgende menu naar boven.

 opties_hotmail.pngKlik op opties en ga vanuit hier naar de opties met betrekking tot e-mail, links op de pagina.  Hier vindt je de optie "verzenden en ontvangen van andere a-mail accounts".

Je ziet hier twee kolommen. Éentje voor het ontvangen van e-mail van andere POP3 accounts en ééntje voor het kunnen verzenden van andere POP3 accounts. Voeg je bestaande e-mail adres aan beide kolommen toe.

Op een gegeven moment wordt er aan je gevraagd of je in je huidige mailbox een kopie van de opgehaalde mail wil bewaren ofdat deze verwijderd moet worden. Persoonlijk heb ik gekozen voor verwijdering van de e-mail in de huidge mailbox om te voorkomen dat m'n POP3 account volloopt en er dan geen mail meer binnenkomt.

Zelf heb ik vijf mail adressen op deze manier gekoppeld aan m'n Live Mail, bij het toevoegen van een mail adres kun je ervoor kiezen de binnenkomende e-mail per adres in een bepaalde map binnen te laten komen zodat je verschillende "Postvak In" mappen kunt creeëren.

Nu heb je dus ervoor gezorgd dat je e-mail voortaan op je Hotmail account binnenkomt en dat je vanaf www.Hotmail.com je e-mail ook kan verzenden.

Controleer allereerst even of versturen en ontvangen vanaf deze account goed gaat.

 Maar we willen vanzelfsprekend ook graag onze oude e-mail bij de hand hebben en Outlook blijven gebruiken. Daarvoor moeten we de Outlook Connector gaan gebruiken die we reeds al geïnstalleerd hadden, zo niet, nog snel even doen.

Als je Outlook nu opend zie je je oude POP3 mappen met al je oude e-mail erin en daaronder je nieuwe Live Account mappen. Deze heten bij mij hetzelfde omdat ik bij beide hetzelfde mail adres gebruik.

 twee_mailboxen.png

Het is nu mogelijk al je oude e-mail te uploaden naar je Live account. Inclusief complete submappen die je gewoon van je oude POP3 account naar je nieuwe Live account kunt slepen. Je postvak in / verzonden items / concepten / verwijderde items kun je ook in één keer kopieëren maar deze mappen kun je niet slepen omdat dit systeem mappen zijn. Je kan wel alle mail uit deze mappen selecteren en dan slepen naar de juiste map van je Hotmail account.

 kopie-map.png

Nu je dit gedaan hebt kun je hetzelfde doen voor je contactpersonen en agenda afpraken. Nadat je dit allemaal gedaan hebt wordt langzaam maar zeker alles ge-upload naar je Live Mail account. Dit kan eventjes duren (-; Ondertussen kun je je oude POP3 account verwijderen uit Outlook via het menu Opties => Accounts.

Wat hebben we nu precies voor elkaar gekregen? Heb je je Live ID al aan je Windows Phone 7 gekoppeld? Dan is je mail reeds aanwezig in je telefoon maar tevens je contacten, agenda afspraken en taken worden nu synchroon gehouden met Outlook. 

Verzend je een e-mail vindt je deze nu ook terug bij de verzonden items in Outlook. Pas je een contactpersoon aan op je Windows Phone, dan wordt deze automatisch over het internet aangepast bij je Outlook contacpersonen. Bijkomend, en groot, voordeel is dat als je computer zijn harde schijf nu crashed er niks aan de hand is want je mail, contacten, taken en agenda staan nu in de Cloud. Heb je een Laptop? Download ook hiervoor de Outlook Connector. Heb je een Tablet of meerdere telefoons? Stel ze allemaal in op de Exchange instellingen van Live Mail en je hebt overal al je gegevens bij de hand. Ben je op vakantie en heeft je Hotel een computer in de lobby? Log gewoon in op www.hotmail.com en je hebt alle gegevens bij de hand. Oftewel op al je devices loopt alles synchroon en je hebt altijd actuele informatie bij de hand.

Exchange Settings Live Mail:

Server: m.hotmail.com
Gebruikersnaam: volledige Live gebruikersnaam bijvoorbeeld pietje.puk@hotmail.com
Wachtwoord: je Live wachtwoord
SSL beveiliging: zet dit vinkje aan
Alle andere invul velden zoals domein leeglaten.
  

 Gerelateerde artikelen


Windows Phone 'Blue' - codenaam voor de volgende generatie Windows Phone-diensten

Microsoft is bezig te werken aan de volgende generatie Windows 8- en Windows Phone 8-updates en producten. De alomvattende codenaam voor deze zaken is 'Blue', en valt te lezen in allerhande vacatures die Microsoft heeft open staan. 'Blue' zal niet alleen voor een complete Metro-interface zorgen op zowel Windows 8 als Windows 8 RT, maar ook voor nieuwe functionaliteiten zorgen.

'Windows Phone 8 binnen drie maanden vaker gebruikt dan Windows Phone 7 in de VS'

Hoe snel een introductie van een nieuw platform kan gaan, bewijst Windows Phone 8. Drie maanden na de introductie van deze nieuwe versie zijn er in de VS al meer geactiveerde Windows Phone 8-toestellen dan Windows Phone 7-toestellen te vinden, volgens marktonderzoeksbureau Strategy Analytics. Nu zegt dat ook veel over de trage adoptie van Windows Phone 7 de afgelopen jaren, maar het is bemoedigend voor Windows Phone 8.


Reacties


haz
Nog niet geactiveerde gebruiker 140 reacties
22-11-2011 20:06

Doe dit al een tijd op deze manier Rob, ook al voor de Lumia die ik nu heb. Je kan inderdaad je mail koppelen aan je Live account maar ik laat mijn pop3 account direct een copie doorsturen naar het windows live account (in te stellen via je webmail) De rede hiervoor is dat het doorsturen op hetzelfde moment gebeurd als de mail binnenkomt in je pop3 account en je hem daardoor ook onmiddelijk op je Lumia 800 hebt staan. Ik meen dat als je gekoppelde accounts gebruikt dat dan met tussenpozen wordt gecheckt of er mail is op je andere accounts en dan eigenlijk het effect van Push-mail tenioet wordt gedaan. Ik durf dat niet met 100% zeker te beweren maar als je op dezelfde manier werkt met Google mail wordt ook daar met tussenpozen van een 1/2 uur gecheckt. (ik ga het meteen even uitproberen)


RobvT
Gevorderd Lid 1121 reacties
22-11-2011 20:15

Haz, klopt helemaal. Het is echter vijf minuten, getest door gewoon mail te sturen naar een POP3 account en kijken hoelang hij op de server blijft staan elke keer. Vindt bovenstaande dan veel mooier en in ieder geval makkelijker uit te leggen


willem1947
Is al aardig op weg 144 reacties
23-11-2011 06:06

Beste mensen,
Wat is eigenlijk de reden dat je moet syncen via, via?
Waarom niet gewoon zoals nu direct met mijn eigen PC?
Kunnen ze ons dan beter volgen?
In mijn geval gaat het alleen om de afspraken, taken en contactpersonen de mail gebruik ik niet op mijn HD2.

Willem


JvanEkris
Pocketinfo Guru 15228 reacties
23-11-2011 10:12

Oorspronkelijk geplaatst door willem1947

Beste mensen,
Wat is eigenlijk de reden dat je moet syncen via, via?
Waarom niet gewoon zoals nu direct met mijn eigen PC?
Kunnen ze ons dan beter volgen?


Vergeet vooral niet je aluminium hoedje op te zetten als je naar buiten gaat.

Alhoewel het syncen van afspraken en contacten simpel lijkt, is het alles behalve dat. Ik heb zelf ooit een SyncML middleware aan de gang moeten krijgen (lees: het echt moeilijke van de communicatie en conflicthandling was al voor mij gedaan), en dat heeft mij heeeeeeeeel veel werk gekost om het enigzins werkend te krijgen. Syncen is moeilijk en vervelend werk. En dat terwijl je via de Exchange-koppeling in praktijk alles ook al kan via het web. En iedereen verplaatst alles toch al naar het web omdat je laptop ook wel eens crasht en je niet genoeg kopieen kunt hebben van dit soort informatie.

Jaap


willem1947
Is al aardig op weg 144 reacties
23-11-2011 12:20

Jaap,
Dank voor je antwoord hoewel ik dat hoedje als hatelijk beschouw.
Ik ben van mening dat het niet nodig hoeft te zijn om via het web iets te moeten doen.
Ik gebruik al jaren WM begonnen met een Pda van Aldi en daarna de Ipaq 4700 en dat was allemaal prima te syncen.
Dus waarom eerst met de metro en weer terug naar huis voor iets wat je al in huis hebt.
Willem


RonH
Member for Life 10177 reacties
23-11-2011 13:15

Het zal zeker niet zijn voor het "volgen". Want Microsoft kan niet bepalen waar in de cloud jij je gegevens zet.
Dat kan bij Live of bij Google zijn, of zoals bij mij, op een eigen Exchange server.
WP7 is puur ge-ent op de cloud, en zodanig is het ook niet meer mogelijk om via een draad te syncen.
Waarom dan toch deze functionaliteit er niet bijstoppen, het is toch al old school technologie? Geen idee!
Wellicht dat men er toch vanuit gaat dat met een jaar of 5 a 10 iedereen via de cloud werkt.


JvanEkris
Pocketinfo Guru 15228 reacties
23-11-2011 13:35

Oorspronkelijk geplaatst door willem1947

Dank voor je antwoord hoewel ik dat hoedje als hatelijk beschouw.


Hoi Willem,
Mijn punt is meer dat mensen al heel snel bedrijven verdenken van kwade opzet, terwijl in mijn beleving 99% van de gevallen het gaat om (wellicht onwelvallige maar) begrijpelijke keuzes. En als je elk bedrijf verdenkt van kwade opzet, kun je echt de deur echt niet meer uit.
Oorspronkelijk geplaatst door willem1947

Ik ben van mening dat het niet nodig hoeft te zijn om via het web iets te moeten doen.
Ik gebruik al jaren WM begonnen met een Pda van Aldi en daarna de Ipaq 4700 en dat was allemaal prima te syncen.
Dus waarom eerst met de metro en weer terug naar huis voor iets wat je al in huis hebt.


ActiveSync was een waardeloos product. Voor jouw beeld: op de Microsoft Answers forums ging 85% van de klachten over ActiveSync, en dat betekent dat het voor jou wellicht werkte maar voor de rest van de wereld niet. En dan moet je met WP7 een keuze gaan maken, zeker omdat je OS aan de device-kant toch volledig moet herschrijven: wil je als Microsoft grootschalig investeren in een technologie die gruwelijk complex is, een ontzettend slecht track record heeft en vervolgens voor een uitzonderlijk kleine (en krimpende) populatie van gebruikers interessant is. En dan ben ik blij dat ze toen besloten hebben dat ze hun effort meer in de Zune en SkyDrive sync hebben gestopt in plaats van na te bouwen wat we in het verleden hadden. Om vooruitgang te boeken moet je soms je schepen achter je verbranden....

Jaap


RobvT
Gevorderd Lid 1121 reacties
23-11-2011 17:55

Oorspronkelijk geplaatst door willem1947

In mijn geval gaat het alleen om de afspraken, taken en contactpersonen de mail gebruik ik niet op mijn HD2.


Willem, het nut is zonder draadjes over up-to-date te zijn. En je kunt natuurlijk gewoon een Live account maken en het mail adres nooit gebruiken maar wel contacten en agenda synchronisatie. Niets hoeft alles mag...zou persoonlijk als je dan toch bezig bent ook je mail er aan koppelen omdat al je devices (mocht je er meerdere hebben) dan lekker synchroon lopen voortaan.


JvanEkris
Pocketinfo Guru 15228 reacties
23-11-2011 19:21

Oorspronkelijk geplaatst door RobvT

En je kunt natuurlijk gewoon een Live account maken en het mail adres nooit gebruiken maar wel contacten en agenda synchronisatie.


Daar gebruik ik GMail voor. Mooie is dat ik mijn iPad en mijn telefoons gewoon netjes in sync kan houden zonder te hoeven nadenken over expliciet te syncen. Dat doen de devices automatisch. Afspraak ergens op een device bevestigd of ingevoerd: alles wordt automatisch bijgewerkt. Contact dat verhuist is, op een plek invoeren en al mijn devices zijn klaar. Met fysieke devices kwam ik er altijd na dagen op de vervelende manier achter dat ik vergeten was te syncen....

Jaap


bartt0805
Nieuw Lid 1 reacties
04-05-2012 20:24

Hallo, in Outlook zie ik inderdaad de mail binnen komen van m'n Live-acount.

Maar waarvoor ik de handelingen heb uitgevoerd, mijn Outlook-agenda synchen met m'n Lumia krijg ik niet voor elkaar. Zo lijkt het tenminste. Ik zou in Outlook 2010 de agenda moeten slepen naar het Live-account. Dat gaat dus niet.... bij mij.

Of doe ik iets niet juist??Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?