Apple zou in de volgende iPhone een scherm plaatsen met een Force Touch-druksensor, die nu al in de Apple Watch wordt gebruikt. Daardoor voelt de telefoon hoe hard de gebruiker op het scherm drukt, wat nieuwe interactiemogelijkheden schept voor Apple. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Macbook en Apple Watch hebben ‘m al

De technologie is niet geheel onbekend bij Apple. Zo zijn de nieuwe Macbook en Apple Watch al voorzien van de Force Touch-druksensor. Bij de Macbook zou daadwerkelijk klikken verleden tijd zijn, een wat zwaardere vingerdruk it is. Ook een aantal eerdere MacBooks zijn inmiddels voorzien van de technologie, daarmee zijn de laptops in prijs verhoogd.

Ook voor de geruchtenmolen geen onverwachts nieuws: eerder gingen al geruchten over een technologie genaamd de ‘3D Touch’ in de volgende iPhone. Deze kwamen van het Taiwanese United Daily News. Dat werd nog eens onderbouwd door een patentvraag van Apple die opdook.

Nieuwe mogelijkheden

De technologie schept nieuwe mogelijkheden voor Apple. Zo kan het scherm van de nieuwe iPhone interactieve gemaakt worden. De knop even wat harder indrukken en die ene app opent meteen. Zo kun je knoppen een hele nieuwe functie geven.

De schermgrootte van de nieuwe generatie iPhones zou niet veranderd worden volgens The Wall Street Journal. Er zullen gewoon weer 4,7 en 5,5 inch-varianten aan het grote publiek getoond worden. Verder wordt gemeld dat er een roze versie van het nieuwe toestel wordt getest en dat de massaproductie in mei begint, om de telefoon (zoals gebruikelijk) in september te presenteren.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *