Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Gaat Microsoft de Windows Phone Marketplace hernoemen naar Windows Phone Store?

Oplettende lezers hebben opgemerkt dat bij de lancering van de Windows Phone Dev Center deze week er een aantal veranderingen in de benamingen van Microsoft zijn opgedoken. Zo wordt de naam 'Windows Phone Marketplace' in de Dev Center niet meer gebruikt, maar wordt het 'Windows Phone Store' genoemd. Is een naamsverandering op komst?

De online softwarewinkels van de verschillende platformen is mainstream geworden door Apple's iTunes App Store, enkele jaren terug. Omdat verschillende andere fabrikanten geen slaafse kopieën wilden maken, kwamen er andere namen op de markt: BlackBerry App World, Android Market en Play, WebOS Catalog en natuurlijk de Windows Phone Marketplace.

De verandering in de Dev Center van Microsoft lijkt er misschien op dat Microsoft de naam 'Store' toch wat makkelijker vindt dan 'Marketplace'. Tenslotte hadden ze voor Windows op de desktop de boel ook al 'Windows Store' genoemd...

via: WMPoweruserGerelateerde artikelen


Windows Phone 'Blue'-update pas in 2014 beschikbaar?

Volgens nieuwe geruchten uit het Microsoft-kamp zal de grote Windows Phone 'Blue'-update, synchroon ontwikkeld met de Windows 'Blue'-update, wellicht pas in 2014 beschikbaar komen. Microsoft wil onder andere de compatibiliteit van API's voor Windows Phone 8 en Windows 8 beter uitwerken voordat aan een uitrol wordt gedacht.

App-pick: Spotify muziekdienst eindelijk voor Windows Phone 8 geschikt

Het was even wachten, maar weer een 'grote naam' uit de app-wereld heeft eindelijk een werkende Windows Phone 8-app beschikbaar. Muziekdienst Spotify, ook beschikbaar op andere mobiele platformen, biedt gebruikers de mogelijkheid om tegen een tientje in de maand eindeloos muziek te streamen uit een zeer grote collectie artiesten en albums... nu eindelijk ook op Windows Phone 8-toestellen.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?