Een opmerkelijke uitspraak van Nokia's CEO Stephen Elop heeft de geruchten doen laten opwaaien dat Nokia misschien eerder met Windows Phone 8-toestellen op de markt komt dan de andere licentienemers van Microsoft. Volgens Elop werkt Nokia nauwer samen met Microsoft aan Windows Phone 8 en biedt dit dus voordelen.

Het valt niet te ontkennen dat Nokia momenteel de belangrijkste licentienemer is voor Microsoft. Niet alleen wedden de Finnen hun hele hebben en houden op Windows Phone, maar werkt Nokia qua technologie ook samen met Microsoft (zoals Ovi Maps) en krijgt Nokia elk kwartaal zo'n 250 miljoen USD op de bankrekening bijgeschreven van Microsoft om de transitie van Symbian naar Windows Phone wat soepeler te maken.

In de NY Times deed Elop de uitspraak dat de eerste Windows Phone 8-toestellen in september 2012 al uit zouden komen, en citeerde de nauwe samenwerking met Microsoft als basis voor een snelle uitrol. Microsoft heeft altijd volgehouden dat oktober 2012 de lanceringsdatum zou zijn voor Windows Phone 8-toestellen.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *