Voorafgaand aan de CeBIT werd gedacht dat TomTom en Garmin elkaar zouden aftroeven met zoveel mogelijk nieuws. Maar uiteindelijk is het Garmin die met het échte nieuws komt.

Na de eerdere aankondiging van de nuvi 370T en de 670T was het tegelijk ook wat onlogisch dat Garmin flink zou uitpakken. Maar toch deden ze het: ze lanceerden mar liefst 6 nieuwe satellietnavigatiesystemen. Opvallend is daarbij de nieuwe nuvi 200-productlijn, die is gericht op instappers en die de bestaande C-serie geleidelijk zal gaan vervangen.

Leuk nieuws voor de motorrijders is de nieuwe zumo 400-serie: ook een instapmodel, maar dan voor de motor als goedkoper alternatief voor de zumo 500 en 550. De zumo is tril-, stoot- en waterbestendig en beschikt over een touchscreen met grote knoppen, want je moet ze natuurlijk wel met motorhandschoenen aan kunnen bedienen. Naast de gebruikelijke navigatiefuncties is ook een mp3-speler ingebouwd. De oplaadbare batterij heeft een gebruiksduur van 3 uur en is verwisselbaar. Je kunt het apparaat met een pincode vergrendelen. Maar Garmin biedt nog iets extra’s: kopers kunnen zich gratis bij MotionBased.com registreren en daarna de gereden en geplande routes in Google Earth bekijken. Je kunt er ook routes mee uitwisselen.

De nuvi 400 weegt 302 gram en meet 12,2 x 9,9 x 4,1 cm, heeft een ingebouwd SD-kaartslot en wordt geleverd met regionale kaarten voor 599 euro per stuk. De zumo 400 is leverbaar vanaf maart en kost 599 euro. Je krijgt bevestigingsmateriaal voor de motor, een beschermhoes, laadkabel en motor-stroomkabel meegeleverd.

Voor de bovenkant van de markt is de nuvi 600-serie uitgebreid met de 600, 650 en 660FM. Ze hebben alledrie een 4,3 inch breedbeeldscherm en worden geleverd met Europese kaarten en een optionele FM-zender op de 600 en 650. Op de 660FM is de transmitter-functie al standaard aanwezig, zoals de naam al aangeeft. Het gaat hierbij om een extra functie die je ook als los accessoire voor de Apple iPod kunt kopen: een FM-zendertje waarmee je het geluid van het navigatiesysteem via de FM-radioband kunt afspelen via de autoradio. Ook kun je hiermee telefoongesprekken voeren (als handsfree-installatie) en mp3-tjes luisteren. Ook optioneel kun je de Garmin Travel Guide en de Garmin Language Guide erbij aanschaffen. De 600, 650 en 660FM zijn per direct te koop voor respectievelijk 399, 499 en 599 euro. De 650 en 660 zijn ook in de VS te koop.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *