Websites kiezen voor hun mobiele websites steeds vaker een url die begint met m.* en laten het toplevel-domein mobi links liggen.

Een jaar geleden leek .mobi de standaard te worden. Maar de langere domeinextensie vereist meer tikwerk, het vereist de registratie van een apart domein en de mobiele website moet aan diverse regels voldoen. Vandaar dat er een trend waarneembaar is naar andere varianten, in het bijzonder url’s die beginnen met een m. Voorbeelden zijn m.youtube.com, m.yahoo.com, m.live.com, m.ask.com, m.twitter.com en m.clusty.com. Toch zijn er ook nog bedrijven die verwarring veroorzaken door een eigen variant te bedenken, bijvoorbeeld mobile.msn.com en google.com/m. Google maakt het helemaal lastig door tegelijk ook m.gmail.com te gebruiken. Helaas zijn daarnaast ook nog regionale initiatieven, zoals het Nederlandse OMI, dat het gebruik van mobiel.* probeert te stimuleren.

Als iedere website m.* zou gebruiken, komt er een eind aan de verwarring. Even ter vergelijking: m.pocketinfo.nl kost 15 toetsaanslagen, terwijl www.pocketinfo.mobi 19 toetsaanslagen kost. Vooral het www-gedeelte vinden veel mensen overbodig en zou net zo goed kunnen worden afgeschaft. Toch is dit niet het eindpunt van de ontwikkeling: het zou veel handiger zijn als websites een auto-detectiefunctie hebben en de webpagina aanpassen aan de (mobiele) browser die je gebruikt.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *