We hebben nog geen officiele presentatie van de verwachte Oppo R7 voorbij zien komen, maar intussen zijn er online al foto’s en video’s verschenen van de nieuwe telefoon. Zo heeft de telefoon hele dunne randen waardoor deze haast uit het beeld verdwijnen.

Het beeldmateriaal verscheen op de Chinese website Anzhou. Als eerste vraag je je af waar de schermranden zijn gebleven: je ziet alleen maar scherm! Maar ze zijn er wel. Alleen dan heel dun.

Zo gek veel weten we eigenlijk niet over de Oppo R7. Het toestel zou draaien op een Mediatek MT6795-processor en op de achterkant zou 20,7 megapixelcamera zitten. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat de telefoon gepresenteerd wordt. Oppo brengt haar telefoons vooral in Azië aan de man, het is onbekend of er een Europese release aan te pas komt.

Patentaanvraag

Op de foto zie je hoe breed het scherm is. Wat de grootte en resolutie daarvan is, is niet bekend. Wel lijkt het nogal onhandig, een scherm dat zo dicht naar de rand toeloopt. Leidt dat niet heel snel tot onbedoelde aanrakingen van het scherm? Het zou kunnen dat de rand niet aanraakgevoelig is. Of dat het scherm er puur op geprojecteerd wordt, zoals in Oppo’s recente patentaanvraag.

Eerder deze week werd namelijk bekend dat de Chinese fabrikant graag patent wilde op randloze schermtechnologie. Het is alleen niet zeker of die technologie in de Oppo R7 is toegepast. Met deze technologie wordt het mogelijk om de randen als het ware te laten verdwijnen door er beelden op te projecteren.

Ook zie je op de foto drie knoppen waarmee je de telefoon kunt bedienen. Het logo dat daarop staat is van de website waarop de beelden verschenen. Het bijbehorende filmpje kun je hier bekijken.

oppo R7

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *