Het blijft maar gissen of Apple daadwerkelijk een 4-inch smartphone uitbrengt in september, maar volgens een zojuist opgedoken Chinees rapport bestelt de fabrikant al componenten voor het vermeende toestel. Dat schrijft GSM Dome.

Volgens GSM Dome heeft Apple een hele belangrijke bestelling voor camerasensoren geplaatst bij fabrikant Sony. En dat is volgens GSM Dome dé move om eens flink druk te zetten op fabrikanten van Android-toestellen.

Sony voldoet niet meer aan de vraag

Nu Apple zo’n huge order heeft geplaatst, zou fabrikant Sony nog maar aan zo’n 50 procent van de overige vraag van Chinese fabrikanten te voldoen (zoals Huawei en Oppo). Dat zeggen twee Chinese analisten die het een en ander van de casus af weten.

Nu zouden die fabrikanten vooral rondom Sony’s concurrenten dartelen om maar zelf genoeg camerasensoren te kunnen bestellen. Ook HTC zou nu met Toshiba aan het onderhandelen zijn, na een ‘nee’ aan de deur van Sony.

Toestel wordt gelanceerd in september

Verder staat er niet heel veel bijzonders in het rapport, ook niet om wat voor camerasensoren het gaat. Wel staat er nog dat het toestel gelanceerd moet worden in september. Geen grote verrassingen voor ons dus.

De verwachting is dat Apple in ieder geval twee nieuwe iPhones presenteert in september: de 4,7″ iPhone 6s en de 5,5″ iPhone 6s Plus.  Niet alle analisten zijn er overigens van overtuigd dat er ook een 4-inch iPhone zal gepresenteerd worden, zoals de vaak goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo die al meerdere keren heeft aangegeven dat er géén 4-inch iPhone wordt gepresenteerd dit jaar.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *