Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Gerucht: Microsoft bezig met nieuw cirkelvormig virtueel schermkeyboard

Volgens geruchten is Microsoft ihttp://pocketinfo.insided.nl/content/?do=edit&contentid=62971#nen hun onderzoekslaboratoria bezig met het testen van een nieuw, cirkelvormig virtueel toetsenbordje voor smartphones, dat te bedienen is met één duim. Zouden we dit toetsenbordje in toekomstige versies van Windows Phone kunnen zien?

Als we aan Microsoft en keyboards denken, dan komen er een aantal zaken meteen naar boven schieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Microsoft Ergonomics Keyboard van een tiental jaar geleden? Destijds behoorlijk aanbrekend, met twee losse 'eilanden' aan toetsen voor 10-vingerige blindtypers.

Maar als we denken aan cikelvormige toetsenbordjes, dan denken we uiteraard ook aan de nooit-gereleasde Emblaze First Else smartphone, draaiend op het Access Linux Platform, ooit beschouwd als een potentieel concurrent van Windows Mobile en Symbian.

Echter, volgens geruchten heeft Microsoft Research nu wat experimenten in de planning staan met een cirkelvormig toetsenbordje. WMPoweruser heeft de onderstaande foto bemachtigd uit een presentatie. Het gaat hier om toetsen waarbij een aantal letters bij elkaar 'geclusterd' is, en waarbij een intelligent woordenboek bepaalt welk woord er eigenlijk bedoeld zou worden. Mooie nieuwe technologie die we misschien in een volgende versie van Windows Phone kunnen gaan zien.

via: WMPoweruserGerelateerde artikelen


Microsoft ondersteunt Windows Phone 7 en 8 tot 2014

Volgens de website van het bedrijf ondersteunt Microsoft Windows Phone 7 & 8 beiden tot 2014. Windows Phone 7.X zal beveiligingsupdates ontvangen tot 9 september 2014. Windows Phone 8 stopt met het ontvangen van updates op 8 juli 2014.

Bill Gates: 'Strategie voor Windows Phone was fout'

Microsoft-oprichter Bill Gates heeft in een interview met CBS Morning News de mobiele strategie van Microsoft afgedaan als 'een fout'. Geheel open en eerlijk legt hij uit dat Microsoft wel meegedaan heeft met mobieltjes, maar dat ze momenteel geen leidende positie hebben in de markt, wat dus aantoont dat de in het verleden gekozen strategie een fout was.


Reacties


keesvh
Is al aardig op weg 222 reacties
02-07-2012 16:53

Als dat waar is dan hoop ik dat de mogelijkheid om een normaal toestenbord te gebruiken wel als optie blijft dit zit er verschrikkelijk uit.


RonH
Member for Life 10177 reacties
03-07-2012 11:33

Meestal wel, het zal er wel als extra keyboard bijkomen, net als dat je nu ook voor een T9 indeling kunt kiezen of een normaal keyboard.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?