Volgens geruchten is Microsoft ihttp://pocketinfo.insided.nl/content/?do=edit&contentid=62971#nen hun onderzoekslaboratoria bezig met het testen van een nieuw, cirkelvormig virtueel toetsenbordje voor smartphones, dat te bedienen is met één duim. Zouden we dit toetsenbordje in toekomstige versies van Windows Phone kunnen zien?

Als we aan Microsoft en keyboards denken, dan komen er een aantal zaken meteen naar boven schieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Microsoft Ergonomics Keyboard van een tiental jaar geleden? Destijds behoorlijk aanbrekend, met twee losse 'eilanden' aan toetsen voor 10-vingerige blindtypers.

Maar als we denken aan cikelvormige toetsenbordjes, dan denken we uiteraard ook aan de nooit-gereleasde Emblaze First Else smartphone, draaiend op het Access Linux Platform, ooit beschouwd als een potentieel concurrent van Windows Mobile en Symbian.

Echter, volgens geruchten heeft Microsoft Research nu wat experimenten in de planning staan met een cirkelvormig toetsenbordje. WMPoweruser heeft de onderstaande foto bemachtigd uit een presentatie. Het gaat hier om toetsen waarbij een aantal letters bij elkaar 'geclusterd' is, en waarbij een intelligent woordenboek bepaalt welk woord er eigenlijk bedoeld zou worden. Mooie nieuwe technologie die we misschien in een volgende versie van Windows Phone kunnen gaan zien.

via: WMPoweruser

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *