Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


Gerucht: Samsung stopt eind 2012 met Windows Phone 7

Dit is een beetje een vreemd gerucht. Volgens SamFirmware, een groep dat Samsung ROMs uitbrengt voor verschillende toestellen heeft het volgende getweet: "Samsung will stop Windows Phone End 2012 so we think 1 new phone and then ....."

Ook WPCentral vind het een vreemd gerucht aangezien Samsung het goed doet met het Windows Phone 7 platform. Het is natuurlijk mogelijk dat Samsung zich wil concentreren op Android in plaats van op verschillende platformen, maar dat lijkt niet handig met de verschillende gerechtelijke gevechten die op het moment uitgevochten worden.

Andere mogelijkheid is dat Samsung meer tijd en energie wil steken in hun eigen OS, Bada en dat dit hun enige platform gaat worden in de toekomst.

Hoe je het ook wendt of keert het blijft een vreemd gerucht dat Samsung over ander half jaar stopt met Windows Phone 7. Eind 2012 is nog zo ver weg dat er nog van alles kan gebeuren.Gerelateerde artikelen


Ex-Nokia luxemerk Vertu kiest Android over Windows Phone voor 'simpliciteit'

Vertu, het voormalige luxemerk dat onder de paraplu van Nokia opereerde, heeft na de afstoting een doorstart gemaakt met Android-telefoons. Hiermee neemt het bedrijf afstand van voormalig moederbedrijf Nokia, dat duidelijk voor Windows Phone gekozen heeft. Vertu legt uit dat het wat hen betreft veel makkelijker was voor Android te kiezen, en dat Windows Phone hun zaken veel complexer had gemaakt.

Nokia domineert Windows Phone-markt met bijna 80% marktaandeel; HTC en Samsung op grote afstand

De laatste cijfers van mobiele advertentiebedrijf AdDuplex laat zien dat in februari 2013 de Windows Phone-markt hevig gedomineerd wordt door Nokia, met 78% van alle mobiele advertentieaanvragen. HTC zit daar ver achter met 14%, en Samsung daar weer achter met 6%. De overgebleven 2% wordt bevolkt door de kleinere spelers.


Reacties


RonH
Member for Life 10177 reacties
13-09-2011 12:46

Het is inderdaad een vreemd gerucht, zeker ook omdat WP7 steeds meer aan de weg timmert.
Zou men niet WM6.5 bedoelen?


Woef
Schrijft lekker mee 628 reacties
13-09-2011 15:42

Dat zou wel erg jammer zijn, ze hebben net een geniaal nieuw WP7 toestel aangekondigd: de Samsung Focus S.

Zie: http://www.wpcentral.com/ATT-talks-4...pats-self-back
In principe een nieuwere versie van de Galaxy SII

As for the Samsung Focus S (SGH-i937 aka Kapua) it will "build on the success of the award-winning and highest selling Windows Phone in the U.S., the Samsung Focus." and will sport a 4.3-inch Super AMOLED Plus display, 1.4GHz processor, 8MP rear camera and a 1.3MP front-facing camera, all snuggly tucked into a svelte a 8.55 millimeter profile (the current Focus is 9.9mm thick, for reference)


Woef
Schrijft lekker mee 628 reacties
13-09-2011 15:44

Plus nog een instapper, de Samsung Focus Flash

Finally, the Samsung Focus Flash will be geared for the more price-conscious consumer. While it, too, will have a 1.4GHz processor, the screen measures in a tad smaller than the Focus S, at 3.7 inches, and will only have a 5MP camera. All three will have front-facing cameras, which seems to be a standard for any new, Mango-native devices.


JvanEkris
Pocketinfo Guru 15228 reacties
13-09-2011 16:06

Dit is gewoon onzin. Geen enkele weldenkende leverancier evalueert op zo'n manier alternatieven. Ik kan me voorstellen dat ze veel van Bada verwachten, maar dan moet dit OS het nog wel waarmaken het beter te doen dan de alternatieven. Dit soort stappen maak je als OEM alleen als je weet dat het product op een echt dood spoor zit (zoals Symbian bij Nokia), maar die indruk heb ik niet echt van WP7....
Jaap


RobvT
Gevorderd Lid 1121 reacties
14-09-2011 12:27

Dit gerucht lijkt me, na de Build conferentie van gisteren, naar het rijk der fabelen gebracht te kunnen worden Samsung gaat zo hard ownen met WIndows 8 en een Windows Phone 7 combinatie.......


JvanEkris
Pocketinfo Guru 15228 reacties
14-09-2011 17:18

Inderdaad. Ik denk dat de relatie Samsung-Microsoft erg sterk aan het worden is. Bij mijn weten was het Windows Phone 7 prototype ook een Samsung. En die jongens dekken een heel spectrum af, van telefoons tot TV's. Daar zit volgens mij gewoon meer in het verschiet.

Jaap


RobvT
Gevorderd Lid 1121 reacties
14-09-2011 21:17

Inderdaad. Ik denk dat de relatie Samsung-Microsoft erg sterk aan het worden is. Bij mijn weten was het Windows Phone 7 prototype ook een Samsung. En die jongens dekken een heel spectrum af, van telefoons tot TV's. Daar zit volgens mij gewoon meer in het verschiet.<br />
<br />
Jaap


Idd... hoop dat net als de Samung Tab het binnenkort mogelijk wordt m'n gasfornuis,oven, koelkast,diepvries, wasmachine, droger, afwasmachine en CV te bedienen vanaf m'n WP7 (-;


patrickl
Weet de weg 1305 reacties
15-09-2011 16:37

Het lijkt me nu inderdaad wat snel om al te beslissen, maar ze moeten een hoop geld steken in die WP modellen en ze verkopen er geen moer mee. Ze kunnen zich ook nauwelijks onderschieden tov de concurrentie. Microsoft heeft met de samenwerking met nokia zelfs een soort voorkeurspositie daar neer gelegd.
Kan me dus heel goed voorstellen dat WP niet zo heel interessant is voor bedrijven als Samsung en HTC.
Daarmee is het dan ook niet zo raar als ze (intern) overwegen om het tot eind 2012 de tijd te geven en als er dan nog steeds geen droog brood in te verdienen valt, dat ze er dan uitstappen.


JvanEkris
Pocketinfo Guru 15228 reacties
15-09-2011 17:59

Oorspronkelijk geplaatst door patrickl

Het lijkt me nu inderdaad wat snel om al te beslissen, maar ze moeten een hoop geld steken in die WP modellen en ze verkopen er geen moer mee. Ze kunnen zich ook nauwelijks onderschieden tov de concurrentie.


Ben ik niet helemaal met je eens. OEMs kunnen zich onderscheiden door betere hardware te gebruiken dan het voorgeschreven minimum (waar blijft bijvoorbeeld die 64Gb on-board memory en die fatsoenljike 12Mpixel camera??) en door extra software toe te voegen. Dit laatste kan erg veel verder gaan dan je denkt, maar het mag niet een bepaalde lijn van incompatibiliteit overschreiden. LG heeft bijvoorbeeld DLNA geimplementeerd op zijn Optimus, wat naadloos integreerde met al haar randapparatuur. Dat noem ik erg onderscheidend.
Oorspronkelijk geplaatst door patrickl

Microsoft heeft met de samenwerking met nokia zelfs een soort voorkeurspositie daar neer gelegd.


Weet ik niet. Ik denk dat de positie van Android met Motorolla Mobile een spannendere is: daar is Google gewoon eigenaar. Noklia heeft een positie om dingen te eisen, maar dat hebben de andere grote OEMs ook. Mango zal ongetwijfeld erg door Nokia beinvloed worden, maar reken maar dat HTC, Samsung en LG niet de kaas van hun brood laten eten. Dat zijn ook volwassen spelers en Microsoft moet ze ook bedienen. Vroeger was HTC erg dominant als speler binnen mobile, nu zie je dat juist Samsung alle hardware levert voor prototypes voor het nieuwe OS (geruchten vertellen dat een enkel prototype $2500 koste, dus reken maar uit wat voor geldstroom er ook naar Samsung is gegaan).
Oorspronkelijk geplaatst door patrickl

Kan me dus heel goed voorstellen dat WP niet zo heel interessant is voor bedrijven als Samsung en HTC.


Ja, maar Android heeft het probleem dat Motorolla nu onderdeel is van Google, en daar dus advanced features waarschijnlijk eerder uitkomen. Die jongens zullen helemaal niet happy zijn: ze zitten midden tussen een titanengevecht tussen Google en Microsoft, die beide erg actief opereren.
Oorspronkelijk geplaatst door patrickl

Daarmee is het dan ook niet zo raar als ze (intern) overwegen om het tot eind 2012 de tijd te geven en als er dan nog steeds geen droog brood in te verdienen valt, dat ze er dan uitstappen.


Ik denk dat men elk model en elke beslissing regelmatig heroverweegt, het zou ongezond zijn om dat niet te doen. Maar ik denk het signaal "ze stappen in 2012 uit WP7" is onterecht. Als je zegt "ze gaan eind 2012 WP7 herevalueren" ben ik het helemaal met je eens, want ze zijn dan 2 jaar in de verkoop, en je kunt dan kijken hoe Android, Bada en WP7 in hun roadmap ervoor staan. Maar dat is iets anders dan er per definitie mee ophouden.

JaapJe moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?