In het voorjaar van 2010 kondigde Google al deze Cloud Print service aan, om te kunnen printen vanuit elk device, met elk OS en/of browser. Nu lanceert Google ook de beta van Cloud Printing voor het mobiele Google Docs en Gmail.

Deze cloud service van Google, die dus nog in beta verkeert, maakt het mogelijk om vanuit welke applicatie dan ook, vanaf wat voor device dan ook, te printen zonder extra software te hoeven installeren. Het enige wat je er voor moet installeren is de

Google Chrome browser

op de computer waar de printer op is aangesloten. De printopdrachten komen dus binnen via Google’s browser. Afgelopen maand heeft Google deze mogelijkheid ook al beschikbaar gemaakt voor het Chrome notebook pilot program.

Google is nu dus ook begonnen om de feature uit te rollen naar mobiele platformen, en daarop wordt het dan mogelijk om te printen vanuit

Google Docs

en

Gmail

. Google begint eerst met het uitrollen van Cloudprinting naar gebruikers in de US en het vereist een toestel met HTML5 support, en daaronder vallen alle Android 2.1 en hoger toestellen en Apple’s iOS 3.x en hoger toestellen.

Het lijkt dus voorlopig even US-only te zijn, maar in een Tweet van een van onze forumleden meende ik te lezen dat hij het op zijn Nexus One reeds aan het werk had (wel met de laatste ROM 2.2.2 update erop).

Een erg coole nieuwe feature die Google hier weer neerzet; stel je het scenario voor dat je onderweg bent naar een vergadering, en je moet nog even snel wat stukken printen. Je opent de documenten die je wil printen vanuit Google Docs of je Gmail in de mobiele browser, en selecteert “print” vanuit het dropdown menu rechtsboven, of je tikt op print achter het attachment-linkje (er is ondersteuning voor onder andere

.doc

en

.pdf

attachments). Je geeft de printopdracht vanaf je telefoon, en als je aankomt op je werk, dan liggen de documenten al op je te wachten op het printerplankje. Nifty…huh?

Nu nog even rustig wachten tot het hier beschikbaar komt. Heb je een Nexus van Google zelf, dan heb je mogelijk al wel de beschikking hierover. Lees meer hierover op Google’s blog.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *