Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


'Google kampt met gebrek aan Android-patenten'

De opmars van Android zou wel eens gestuit kunnen worden door een klein probleempje: Google lijkt over erg weinig patenten te beschikken voor bescherming van dit besturingssysteem. Deze conclusie maakte patentdeskundige Florian Mueller op zijn blog Foss Patents.

Dat bedrijven in de mobiele wereld elkaar juridisch een ongeluk aanklagen is geen geheim. Vaak zijn bedrijven goed in evenwicht: men gebruikt altijd wel wat technologieën van de ander, maar omdat dat vice versa ook gebeurd, eindigen aanklachten vaak met een sisser, of een kleine licentieovereenkomst. Het komt eigenlijk nooit voor dat een bepaald product uit de schappen gehaald moet worden. Google echter lijkt over zeer weinig Android-specifieke patenten te beschikken.  Volgens Foss Patents heeft Google vorig jaar 282 Amerikaanse patenten toegewezen gekregen en 576 patenten in totaal, het meerendeel over zoekmachines en locatiegebaseerde diensten. In perspectief: Apple kreeg 563 nieuwe patenten, en Microsoft kreeg er maar liefst 3094 toegewezen. Omdat Google zelf over weinig kaarten beschikt om aan andere bedrijven te licenseren, is het een makkelijk doelwit van andere bedrijven om Android-aspecten aan te klagen. Zou dit een zwak fundament zijn in de sterke opmars van Google Android?Gerelateerde artikelen


Microsoft ondersteunt Windows Phone 7 en 8 tot 2014

Volgens de website van het bedrijf ondersteunt Microsoft Windows Phone 7 & 8 beiden tot 2014. Windows Phone 7.X zal beveiligingsupdates ontvangen tot 9 september 2014. Windows Phone 8 stopt met het ontvangen van updates op 8 juli 2014.

Bill Gates: 'Strategie voor Windows Phone was fout'

Microsoft-oprichter Bill Gates heeft in een interview met CBS Morning News de mobiele strategie van Microsoft afgedaan als 'een fout'. Geheel open en eerlijk legt hij uit dat Microsoft wel meegedaan heeft met mobieltjes, maar dat ze momenteel geen leidende positie hebben in de markt, wat dus aantoont dat de in het verleden gekozen strategie een fout was.


Reacties


moaske
Member for Life 1985 reacties
20-01-2011 20:08

Ik voorzie hier wel weer wat geklier van een zekere firma uit Cupertino aankomen...


ktsang
Redacteur 5450 reacties
20-01-2011 21:22

Microsoft is in een betere positie om te klieren


moaske
Member for Life 1985 reacties
20-01-2011 22:31

Microsoft is in een betere positie om te klieren


Dat zeker, maar hebben het ook veel minder nodig... (of denken dat in elk geval)

Sent from my HTC Legend using Tapatalk


JvanEkris
Pocketinfo Guru 15228 reacties
20-01-2011 23:11

Oorspronkelijk geplaatst door ktsang

Microsoft is in een betere positie om te klieren


Mijn indruk is dat het voor Microsoft een defensieve strategie is: Microsoft patenteert volgens mij zaken zodat andere mensen dat dan niet meer kunnen doen (en Microsoft kunnen chanteren). Het is een soort verzekeringspolis om te voorkomen dat je voor domme zaken moet gaan betalen. Als je kijkt naar de vrijgave van patenten aan Open Source Ontwikkelaars dan heb ik al snel het gevoel dat ze niet echt een agressieve patent-strategie hebben.

Gevoelsmatig zit Google er zelf ook zo in.

JaapJe moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?