De opmars van Android zou wel eens gestuit kunnen worden door een klein probleempje: Google lijkt over erg weinig patenten te beschikken voor bescherming van dit besturingssysteem. Deze conclusie maakte patentdeskundige Florian Mueller op zijn blog Foss Patents.

Dat bedrijven in de mobiele wereld elkaar juridisch een ongeluk aanklagen is geen geheim. Vaak zijn bedrijven goed in evenwicht: men gebruikt altijd wel wat technologieën van de ander, maar omdat dat vice versa ook gebeurd, eindigen aanklachten vaak met een sisser, of een kleine licentieovereenkomst. Het komt eigenlijk nooit voor dat een bepaald product uit de schappen gehaald moet worden.

Google echter lijkt over zeer weinig Android-specifieke patenten te beschikken.  Volgens Foss Patents heeft Google vorig jaar 282 Amerikaanse patenten toegewezen gekregen en 576 patenten in totaal, het meerendeel over zoekmachines en locatiegebaseerde diensten. In perspectief: Apple kreeg 563 nieuwe patenten, en Microsoft kreeg er maar liefst 3094 toegewezen.

Omdat Google zelf over weinig kaarten beschikt om aan andere bedrijven te licenseren, is het een makkelijk doelwit van andere bedrijven om Android-aspecten aan te klagen. Zou dit een zwak fundament zijn in de sterke opmars van Google Android?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *