Voor de Iphone en iPad gebruikers was er al de HTML5 web-app voor de vertaal werkzaamheden op je mobiel, maar wellicht geef je toch de voorkeur aan een echte app voor deze functie. En laat Google die nu net hebben gereleasd.

Eindelijk is deze vertaal-applicatie van Google er nu dan ook voor de iPhone en brengt je daarmee ook text-to-speech en speech-to-text functionaliteit. Zo gaaf als de Android versie is deze app echter nog niet, want de experimentele conversation modus zit hier niet in (maar die was toch alleen pas Spaans-Engels), en ook de UI laat ten opzichte van het Android broertje nog wel wat manco’s zien (zoals de bizar grote text-font in sommige schermen).

Google Translate voor iOS ondersteunt zeker 50 talen om heen en terug te vertalen, en van 23 talen is er ook de uitspraak beschikbaar door middel van de audio. Het is door de speech-to-text ook mogelijk om tegen de app te praten (in 15 ondersteunde talen), en die zal na de vertaling dan het resultaat voor je uitspreken. Verder is deze applicatie wel grotendeels gelijk aan de web-app van Google die er tot nu toe was. Ook daarmee kun je woordenboekresultaten opzoeken van losse woorden en je favoriete/starred vertalingen en vertaal-historie bekijken (zelfs offline).
Qua weergave is er nog een full-screen modus die de vertaal-resulaten groot op het scherm zet (en dat zal de achterlijk grote font verklaren…vertalingen voor blinden en slechthorenden??? 😉 ).

De applicatie is te downloaden uit de AppStore (link opent iTunes) en draait op alle iPhone en iPod Touch toestellen vanaf  iOS versie 3 en hoger. Op Google’s blog vind je meer informatie en screenshots.

Nieuwtje via: PocketNow

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *