Mobiele provider KPN / Hi heeft iets nieuws: WaarZitWie. De naam zegt het al: door het installeren van een programma op je smartphone, kun je aan je vrienden doorgeven waar je je bevindt.

Het idee is niet nieuw, maar het is wel de eerste keer dat een Nederlandse provider dit als dienst aanbiedt. WaarZitWie is een (java-) programmatje als een location based service: door gebruik te maken van kruispeilingen van GSM-masten, kan het bepalen op welke locatie je je bevindt. Door middel van een internetverbinding kan je locatie online zichtbaar gemaakt worden voor je vrienden, je vrouw of je moeder.

Eigenlijk heeft het programma twee functies: je kunt min of meer real-time zien waar je vrienden zich bevinden die ook dat programma hebben geïnstalleerd, maar je kunt ook het programma de opdracht geven om een alarm te laten klinken wanneer een bepaald persoon bij je in de buurt is. Handig voor die gestoorde ex die je maar niet met rust willen laten.

WaarZitWie is alleen te gebruiken voor mensen met een mobieltje op het KPN-netwerk, uitgezonderd Telfort-klanten. Bij aanmelding wordt gecontroleerd of je SIM-kaart hier op zit.

Hamtaro had de submit!

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *