Koekiemonster32 heeft op het forum een leuke thread gestart over wat een SD kaartje allemaal ondergaan kan voordat het kapot gaat.

Onder het motto van “don’t try this at home” heeft Koekiemonster32 een leuke “Mythbusters” test gedaan met een MMC kaartje.


Het uiteindelijk kapotte kaartje

Hij heeft het kaartje als volgt getest:[lijst]

 • Ik heb op een 128MB MMC kaartje een paar bestandjes gezet en er een magneet tegen gehouden. Ik dacht dat zo’n kaartje bestond uit plastic, koper, ceramiek en goud, maar het magneetje blijft er aan plakken al was het een metalen plaatje. Na 36 uur is de magneet eraf gehaald en alles stond er nog op.
 • Nu het fietsdynamo effect: ik heb hem op een grote oude transformator gelegd, waardoor het kaartje een wisselend magnetisch veld van 50Hz te verduren krijgt. Kaartje doet het nog.
 • Heb hem een tijdje tegen de antenne van mijn Wlan access point en tegen mijn telefoon gehouden: alles staat er nog op.
 • Heb hem in een glas met water van ongeveer 80 graden laten vallen en hem daar een half uur in laten liggen. Afdrogen en nog steeds staat alles erop.
 • Ben er vandaag met de bus (ong. 600 KG/wiel) over gereden => nog goed.
 • Ik heb de electronische ontsteking uit een sloop cv-ketel gehaalt. De aansluitdraden voor de ontsteekbougie heb ik aan beide zijde van de memory kaart gehouden en de stekker in het stopcontact gestoken. Ik zag de vonk (ik schat een paar 1000 volt) van de ene kant door de kaart naar de andere kant springen. Ik heb de aansluitingen ook nog op de contacten gehouden, waarbij de vonk via 1 contact door de electronica van het kaartje bij een ander contact er weer uit kwam. Hij doet het nog. Ik wilde het eerst ook niet geloven, maar alle foto’s staan er nog op. Ik heb Disk Doktor een test (inclusief lege sectoren) laten uitvoeren en deze vindt geen defecten. Ik denk dat je nu wel kunt zeggen dat ook statische electriciteit geen vat heeft op SD/MMC kaartjes.
 • Heb nog eens wat gespeeld met die electronische ontsteking. Lange vonken getrokken, alle contacten geprobeerd in te laten branden, minuten lang. Toen heb ik ‘m in mijn kaartlezer gestoken, maar helaas:
  hij is overleden. Ik denk dat een directe blikseminslag toch echt teveel is.
 • Al met al een leuke test van Koekiemonster32. Ik wist wel dat deze geheugenkaartjes veel konden hebben, maar dat ze zo sterk waren had ik niet verwacht. Niet dat ik nu express met de auto over m’n geheugenkaartjes ga rijden maar toch leuk om te weten dacht ik…..

  Redactie

  Redactie

  De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

  Geen reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *