Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


HP richt nieuwe Mobility-divisie op, maakt zich klaar voor tabletmarkt

Precies een jaar nadat HP bekend maakte WebOS te schrappen, en daarbij de bijbehorende TouchPad-tablet te annuleren, kondigt HP in een interne memo aan dat het een nieuwe Mobility-divisie wil oprichten, juist om zich meer te richten op de tabletmarkt. Het hoofd van deze divisie wordt een oud-topman van Nokia, die verantwoordelijk was voor MeeGo.

Kennen we de TouchPad met WebOS nog? WebOS kwam uit handen van het noodlijdende Palm, en moest het stokoude PalmOS gaan opvolgen. Helaas (?) heeft WebOS nooit genoeg tractie gekregen om uit te groeien tot een grote speler. Het WebOS werd geroemd om de intuïtieve multitasking interface, en Palm was de eerste met 'synergy', het in verbinding staan met mail, Facebook, Twitter etc. vanuit het besturingssysteem zelf: iets wat Windows Phone nu goed doorzet.

Afijn, in een interne memo bij HP, verzonden door Todd Bradley (oud-CEO Palm, klein wereldje), wordt aangekondigd dat Palm een Mobility business unit gaat opzetten. Hoofd van deze unit wordt Alberto Torres, oud-Nokia VP en leider van de MeeGo-ontwikkelingen die z'n biezen heeft gepakt nadat Stephen Elop besloot voluit voor Windows Phone te gaan.

In de memo wordt met geen woord gerept over de TouchPad of WebOS, en het is de verwachting dat HP 'gewoon' net zoals vroeger tablets uit gaat brengen op basis van Windows 8. Of dit Windows RT-tablets zullen zijn, of Windows 8 Professional-tablets, is niet bekend.

Lees de memo bij The Verge.Gerelateerde artikelen


Microsoft Surface-tablet gedemonteerd door ifixit (foto's)

Zoals altijd hebben de mensen van ifixit direct na de lancering een mobiel electronicaproduct netjes uit elkaar gesleuteld, en het proces daarvan in foto's gedocumenteerd. Geniet mee van de prachtige plaatjes van het inwendige van een gloednieuw Microsoft Surface-tablet.

Gerucht: Nokia bezig met eigen Windows RT-tablet

Het gerucht gaat dat Nokia bezig is met een eigen Windows RT-tablet, welke het op moet gaan nemen op consumentengebied tegen Apple's iPad en de Android-tablets. Is het wel zo handig dat een fabrikant die nog geen grote speler is op de smartphonemarkt zich gaat toeleggen op de veel kleinere tabletmarkt?Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?