Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


HP terug in de zakelijke tabletmarkt met ElitePad Windows 8 Pro-tablet

HP heeft eindelijk hun Windows-tablet uit de doeken gedaan. De tablet, gedoopt ElitePad, zal alleen verkocht worden via zakelijke kanalen, en is volledig gericht op bedrijven. De tablet draait dan ook Windows Pro 8. Verder wil HP nog niet spreken van Windows RT-tablets voor consumenten.

Vrijwel alle PC-fabrikanten hebben inmiddels een Windows 8 Pro-tablet laten zien, en HP is daarmee een van de laatsten. Ook HP wil met een Windows 8 Pro-tablet de zakelijke markt veroveren. Dit wordt beschouwd als een nog te winnen sector, omdat de consumentenmarkt momenteel al goed bevolkt wordt door Apple's iPad, de Android-tablets en (in Amerika) de Kindle Fire-tablets.

De HP ElitePad wordt niet in consumentenwinkels verkocht, maar alleen via zakelijke kanalen verkocht aan bedrijven. Ingebouwd is een Intel CPU van het nieuwste Clover Trail-platform. Het 10-inch scherm heeft een resolutie van 1280:800 en een ratio van 4:3. Het weegt ongeveer 700 gram. Binnenin vinden we 2 GB RAM en uitbreidbaar opslaggeheugen tot 64 GB. Achter vinden we een 8-megapixel camera, en voor ook een camera om te beeldbellen.

De ElitePad is voor HP de terugkeer naar tablets, na het TouchPad en WebOS-debacle wat HP een tijdje geleden eindelijk afgerond heeft. Richtprijzen zijn nog niet bekend, al wil de naam 'Elite'Pad al suggereren dat het niet goedkoop wordt.

via: GizmodoGerelateerde artikelen


HP wil smartphones uitbrengen, benchmarks met Android duiken op

Denk je ook wel eens met weemoed terug aan de tijd dat je zo ongeveer als enige met een HP iPAQ rondliep? HP vast ook wel: na het mislukte Palm/WebOS-avontuur laat het bedrijf bij monde van CEO Meg Whitman weten dat het geen kwestie van 'of' maar een kwestie van 'wanneer' is, voordat HP terugkomt in de smartphone business.

HP kondigt Envy x2 hybride tablet aan met Windows 8 Professional

HP heeft hun premium Envy-lijn nu uitgebreid met de x2 hybride tablet. Deze wordt naast de Envy Ultrabooks gepresenteerd, en zijn ongeveer even krachtig. Het verschil is dat de x2 hybride tablet, met Intel-processor en Windows 8 Professional, een afneembaar keyboard bevat.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?