Eindelijk heeft de kleine HP Veer de weg naar de winkels gevonden. Per 15 a.s. wordt het toestel beschikbaar. Helaas voor ons alleen nog aan de andere kant van het grote water.

Eindelijk dan toch komt er wat beweging in de WebOS-molen van HP. Het is immers al weer een tijdje geleden dat de HP Veer en Pre 3 zijn voorgesteld. De HP Veer mag nu als eerste de harten van de consument (verder) gaan veroveren. De Amerikaanse provider AT&T heeft aangekondigd dat de HP Veer per 15 mei a.s. in de winkels zal liggen. De consument krijgt de keuze uit een wit of zwart toestel.

De HP Veer is niet groter dan een creditcard en niet dikker dan een pakje speelkaarten. Daarmee is de Veer een bijzonder kleine smartphone maar de specificaties van de Veer lijden daar nauwelijks onder. Het scherm is uiteraard ook niet heel groot namelijk slechts 2.6 inch met een resolutie van 320×400 pixels. De processor is een Snapdragon op 800 MHz. De camera op de achterzijde schiet foto’s met een maximale kwaliteit van 5 megapixels en 8GB interne opslag maakt het feest compleet. Een opvallende kenmerk van de Veer is de losse en dus verwijderbare  aansluiting voor een headset en oplader. Daarvoor was eigenlijk geen plaats meer en dat heeft dus geresulteerd in een bijzonder fraaie oplossing. Hopelijk gaan we daar meer van zien.

De HP Pre 3 staat nog steeds in de planning voor komende zomer. Hopelijk betekent deze ontwikkeling met de WebOS toestellen van HP voor ons Europeanen ook dat het einde van het wachten in zicht komt.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *