Welke fabrikant is momenteel het grootst qua marktaandeel in Windows Phone? Deze vraag heeft OccasionalGamer.com gesteld en proberen te beantwoorden aan de hand van hun eigen database. HTC heeft het grootste marktaandeel, gevolgd door Samsung. Nokia is echter de snelste stijger van de afgelopen tijd.

OccasionalGamer.com heeft 1 miljoen installaties van games gevolgd op verschillende Windows Phone-toestellen, en als dit een indicatie is voor de verdeling van de daadwerkelijk aantal verkochte Windows Phone-toestellen, kunnen we hiermee een hele redelijke schatting maken hoe de verdeling van de merken eruit ziet.

Op de bovenste grafiek is te zien dat HTC zo ongeveer de helft van alle verkochte Windows Phone-toestellen beslaat. Geen wonder, want de Taiwanese fabrikant heeft tot nu toe ook de meeste toestellen uitgebracht. HTC wordt gevolgd door Samsung op ongeveer een kwart van de toestellen, en LG op een tiende.

Kijken we naar de tweede generatie (post-Mango) toestellen, dan zien we dat Nokia een enorm grote inhaalslag aan het maken is met ongeveer 45% van de verkochte toestellen. HTC doet het echter ook nog steeds prima, met 40% van de verkopen door de HTC Radar en Titan.

Maargoed, nogmaals, dit zijn indirecte cijfers van een game-website die slechts een indicatie geven van de daadwerkelijke verdeling. Echter, zeer ver zal het waarschijnlijk van de werkelijkheid niet zitten.

Wat is de Pocketinfo-mening over de dominantie van HTC en Nokia binnen Windows Phone? Wat moeten de andere fabrikanten hiermee doen?

via: occasionalgamer.com / WMPU

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *