Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


HTC meer waard dan Nokia en RIM

Vijf jaar geleden was je een nerd als je een HTC had, nu hoor je er helemaal bij. De groei van HTC is ongekend.

Het gaat "lekker" met HTC. De visie van HTC dat smartphones de toekomst zijn heeft de fabrikant geen windeieren gelegd maar wel serieus op de kaart gezet. Digital Trends maakte bekend dat de waarde van HTC op dit moment 30 x meer is dan nog maar vijf jaar geleden. Met een huidige bedrijfswaarde van 33,88 miljard dollar is HTC zelfs meer waard dan gigant Nokia (32,84 miljard dollar) en RIM (28,5 miljard dollar). Zeer indruk wekkende cijfers, zeker gezien het feit dat HTC pas heel kort nog maar onder eigen naam op de markt is. De verwachtingen voor HTC liegen er ook niet om. Analisten voorspellen (altijd gevaarlijk) dat in de komende vijf jaar 200 miljoen smartphones van HTC hun weg naar de consument zullen weten te vinden en dat HTC daarbij 30 miljoen tablets aan klanten zullen weten te slijten.Gerelateerde artikelen


Pocketinfo-review HTC Windows Phone 8X: opvallend bescheiden

Stiekem hoopten we dat tijdens het Mobile World Congress 2013 er weer nieuwe vlaggenschipmodellen met Windows Phone gelanceerd zouden worden. Helaas is dit niet het geval geweest, waardoor de HTC Windows Phone 8X nog steeds het topmodel Windows Phone van de Taiwanese maker HTC is. Waar HTC destijds met Windows Phone 7 de kar trok door veel verschillende modellen uit te brengen, was het concurrent Nokia die met onder meer de strak ontworpen Lumia 800 toch een klein beetje de show stal. Er zijn echter nieuwe kaarten geschud voor Windows Phone 8, en HTC laat met de Windows Phone 8X zien dat het serieus mee doet op dit platform.

Gerucht: HTC Tiara eerstvolgende Windows Phone 8 GDR2-update device

Nadat Nokia twee low-tot-mid end devices heeft gelanceerd op MWC 2013, staan alle ogen weer gericht op HTC. Waar de HTC 8X en 8S voortrekkers waren van Windows Phone 8, is er een grote kans dat de opvolger van deze toestellen een voortrekker is op een geavanceerdere versie van Windows Phone 8 genaamd de GDR2-update.


Reacties


kwikjealex
Nieuw Lid 7 reacties
14-04-2011 17:45

Dat is mooi, mij hebben ze in ieder geval als klant.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?