Voor de hackers die graag zo snel mogelijk een custom ROM op hun telefoon zetten slecht nieuws: het lijkt er op dat HTC zijn laatste toestellen, zoals bijvoorbeeld de Incredible S, heeft beveiligd daar tegen met een gesignde bootloader en recovery-image.

Het zal dus voorlopig niet mogelijk zijn, of op zijn minst toch heel erg moeilijk worden, om een custom ROM op deze HTC Incredible S te zetten. Uit een recent uitgelekte RUU (ROM Update Utility) blijkt dat het recovery image en de bootloader van de telefoon van een beveiligings certificaat voorzien zijn, wat je kunt zien op onderstaande screendump van de uitgepakte RUU.

Of het daarmee geheel onmogelijk wordt, is nog niet helemaal zeker, want in de US is er al wat vooruitgang geboekt bij het verkrijgen van root-access/hacken van de HTC Thunderbolt die daar te krijgen is, en ook geleverd wordt met signed bootloader en recovery image.

Het is niet de eerste keer dat we dit soort berichten horen over (software) beveiligde telefoons; is dat een probleem voor toekomstige klanten? (want Androiders zijn toch redelijk ‘nerdy’ hierin) Of zal het u allen een rotzorg zijn?

Nieuwtje: AndroidPolice.com Via: AndroidCentral.com

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *