HTC zal net als met Windows Phone 7 één van de grote spelers binnen Windows Phone 8 worden. Als launch partner hebben de Taiwanezen zich gecommitteerd aan Microsoft's nieuwste platform. Welke toestellen kunnen we op korte termijn verwachten na lancering van Windows Phone 8? Even de geruchten op een rijtje zetten.

Voordat Nokia ten tonele kwam, was HTC de grootste speler op de Windows Phone 7-markt. HTC heeft ook qua aantal modellen de meeste verschillende toestellen Windows Phone op de markt gebracht. Hoewel HTC hevig leunt op Android voor de grote inkomsten, zal Windows Phone wel degelijk een rol blijven spelen.

Een recent uitgelekte roadmap laat zien dat er HTC waarschijnlijk gaat beginnen met drie nieuwe Windows Phone 8-toestellen, met voorlopige codenamen 'Zenith', 'Accord' en 'Rio'. Het kan zijn dat HTC na het lanceren van het duo HTC Radar / TITAN ervoor kiest om drie modellen tegelijk te lanceren, net zoals het heeft gedaan met de Android-toestellen HTC One X, S en V.

De geruchten spreken van de volgende specificaties:

  • Zenith: vlaggeschip telefoon met 4.7-inch 720p super LCD 2 scherm, 8 mp camera, NFC en een quad-core Qualcomm CPU
  • Accord: mid-range model, 4.3 inch 720p Super LCD 2 scherm, 8 megapixel camera, NFC, Dual-core CPU
  • Rio: lower-end model, 4 inch 480×800 WVGA scherm, 5 megapixel camera, lower end processor

Te zien is dat de huidige high-end Windows Phone 7-toestellen zich zo ongeveer tussen de beoogde low- en mid-end toestellen van Windows Phone 8 bevinden. Het zou logisch zijn als de toestellen nog voor kerstmis van dit jaar op de markt komen. Na de zomer, of ergens in de maanden oktober of november. We houden het in de gaten.

Nog meer liefhebbers van HTC na al het Nokia-geweld van de afgelopen tijd? Gezien het feit dat Microsoft HTC meer nodig heeft dan andersom, vind ik het bewonderswaardig dat HTC zo gecommiteerd blijft. De tijd zal het leren of de omzet vergeleken met Android wat meer gebalanceerd wordt.

via / via

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *