Op TechEd 2010 in Dubai werd tijdens de openings keynote van Eric Rudder een demo gegeven van een game die gespeeld werd op een Windows Phone 7 Series toestel.

Op zich niet zo bijzonder want je mag toch verwachten dat WP7 ook gaming zal gaan ondersteunen. Het wordt pas interessant als ze op TechEd laten zien dat de game 90% van de code deelt met dezelfde game op een PC en op een Xbox 360. Zo speel je namelijk de game op je PC en als je dan het WP7 toestel pakt kun je verder spelen waar je gebleven bent, klaar met je WP7 device dan speel je weer verder op de Xbox. Daarbij wordt ook de game aangepast voor het spelen op een WP7 toestel dat dus geen toetsenbord heeft. Uiteraard wordt hierbij het touchscherm gebruikt en de accelerometer.

Het toestel dat gebruikt werd zou een ASUS prototype zijn en laat zien dat Microsoft de zaken in de “cloud” al goed kan combineren.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *