Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


'Intel en Microsoft willen iPad-marktaandeel onder 50% hebben in 2013'

Als het om tablets gaat, is de Apple iPad nog altijd het device om te verslaan. De Android-tablets zijn in opkomst, maar de iPad heeft nog steeds het grootste deel van de tabletmarkt in handen. Intel en Microsoft verwachten met de Windows 8-tablets daar verandering in te brengen: in 2013 moeten deze tablets het marktaandeel van de iPad verlaagd hebben tot 50% van de markt.

Dit meldt de doorgaans goed ingelichte site Digitimes uit Taiwan. Momenteel is het marktaandeel van de iPad nog erg hoog, zo rond de 70%. De rest van de markt is voor het grootste gedeelte in handen van Android-tablets. Intel en Microsoft hopen een geduchte concurrent te worden, en mensen die nu nog voor een iPad zouden kiezen, over te halen om toch voor een Windows 8-tablet te gaan.

Er zouden meer dan 30 verschillende Windows 8-tablets de markt op komen: veel meer variatie dan we nu bij Android zien. Traditionele PC-merken, zoals HP, Acer, Asus, Dell en Toshiba zullen tablets gaan maken, die varieren in prijs van spotgoedkoop 300 USD tot erg duur 1100 USD. Dit zou consumenten de keuze moeten geven om een tablet te kiezen die bij ze past.

via: DigitimesGerelateerde artikelen


Windows Phone 'Blue'-update pas in 2014 beschikbaar?

Volgens nieuwe geruchten uit het Microsoft-kamp zal de grote Windows Phone 'Blue'-update, synchroon ontwikkeld met de Windows 'Blue'-update, wellicht pas in 2014 beschikbaar komen. Microsoft wil onder andere de compatibiliteit van API's voor Windows Phone 8 en Windows 8 beter uitwerken voordat aan een uitrol wordt gedacht.

App-pick: Spotify muziekdienst eindelijk voor Windows Phone 8 geschikt

Het was even wachten, maar weer een 'grote naam' uit de app-wereld heeft eindelijk een werkende Windows Phone 8-app beschikbaar. Muziekdienst Spotify, ook beschikbaar op andere mobiele platformen, biedt gebruikers de mogelijkheid om tegen een tientje in de maand eindeloos muziek te streamen uit een zeer grote collectie artiesten en albums... nu eindelijk ook op Windows Phone 8-toestellen.


Reacties


RobvT
Gevorderd Lid 1121 reacties
18-04-2012 21:39

Ik ben héél erg benieuwd.... moet zeggen dat mijn WeTab erg bevalt en me erg verheug op het echte spul die vast nog beter zal werken. Erg cool allemaal


patrickl
Weet de weg 1305 reacties
19-04-2012 15:41

Is het marktaandeel van de iPad weer gestegen door die nieuwe iPad ofzo? Laatst was het marktaandeel van de iPad toch al gedaald naar 57%?Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?