Als het om tablets gaat, is de Apple iPad nog altijd het device om te verslaan. De Android-tablets zijn in opkomst, maar de iPad heeft nog steeds het grootste deel van de tabletmarkt in handen. Intel en Microsoft verwachten met de Windows 8-tablets daar verandering in te brengen: in 2013 moeten deze tablets het marktaandeel van de iPad verlaagd hebben tot 50% van de markt.

Dit meldt de doorgaans goed ingelichte site Digitimes uit Taiwan. Momenteel is het marktaandeel van de iPad nog erg hoog, zo rond de 70%. De rest van de markt is voor het grootste gedeelte in handen van Android-tablets. Intel en Microsoft hopen een geduchte concurrent te worden, en mensen die nu nog voor een iPad zouden kiezen, over te halen om toch voor een Windows 8-tablet te gaan.

Er zouden meer dan 30 verschillende Windows 8-tablets de markt op komen: veel meer variatie dan we nu bij Android zien. Traditionele PC-merken, zoals HP, Acer, Asus, Dell en Toshiba zullen tablets gaan maken, die varieren in prijs van spotgoedkoop 300 USD tot erg duur 1100 USD. Dit zou consumenten de keuze moeten geven om een tablet te kiezen die bij ze past.

via: Digitimes

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *