Een nieuw prototype van een iPhone is uitgerust met een RFID mogelijkheid. Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan de camera van de iPhone.

Op internet is een filmpje opgedoken waarin de mogelijkheden van het gebruik van RFID worden gedemonstreerd. RFID maakt het mogelijk om alledaagse voorwerpen te koppelen met een video. 

Het idee werkt als volgt. Je houdt (in dit geval) je iPhone dicht bij een voorwerp, waarna dit object jouw iPhone een bepaald filmpje laat afspelen. Voorbeelden van de bruikbaarheid van deze mogelijkheid zijn er genoeg. Zo zou je bijvoorbeeld bij jouw auto een filmpje af kunnen laten spelen wanneer je de iPhone in de buurt houdt van een lekke band, waarna wordt uitgelegd hoe je de band verwisseld.

Waarschijnlijk komen er in de toekomst steeds meer apparaten op de markt die gebruik maken van deze nieuwe technologie. In theorie zijn de mogelijkheden bijna eindeloos en is er aan elk voorwerp wel een filmpje te koppelen.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *