Hoewel de iPhone in Nederland nog niet te koop is, kun je er al wél het Nederlandse netwerk mee op. Met een gewoon simkaartje van T-Mobile kun je met je Nederlanse 06-nummer bellen en gebeld worden.

Nadat eerst een Australische hacker erin geslaagd was om de iPhone op het Australische netwerk te gebruiken (overigens kon hij er alleen uitgaande gesprekken mee voeren) is er nu een tweede doorbraak. Vincent Verweij van het bedrijf Makayama zag de ontwikkelingen op de website Hackint0sh.org en besloot om het zelf eens te proberen met zijn normale T-Mobile-simcard en dat lukte.

In alle berichten op hackerssites wordt de indruk gewekt dat er een tamelijk oud simkaartje voor nodig is, maar Vincent ontdekte dat dit niet het geval is. De benodigde V1-simcards blijken ook nu nog gewoon door T-Mobile te worden gebruikt, waardoor je met je huidige T-Mobile-abonnement en zelfs met een prepaid T-Mobile-simcard die je voor een tientje in de winkel koopt het proces kunt uitvoeren. Iederen kan met een beetje moeite gewoon met een Nederlands 06-nummer op de iPhone bellen en gebeld worden. Daarnaast is het ook de eerste keer dat iemand het met een Nederlandse simkaart voorelkaar heeft gekregen. Kijk op iPhoneclub.nl hoe je te werk moet gaan. Overigens is er geen sprake van simlockvrij maken; je gaat alleen een simcard zodanig flashen, dat deze denkt op het AT&T-netwerk aangemeld te zijn, terwijl je in werkelijkheid op het netwerk van je eigen provider zit.

Update: we hebben een grote iPhone prepaid-simkaarten-test gedaan met Telfort, Vodafone, KPN Hi en Orange.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *