Logo
Venster sluiten
InSided MediaBlog


LG bevestigt Dual-Core Android smartphones

Al eerder werd er gesproken over LG-toestellen met een Tegra 2 processor aan boord, maar vandaag is dit ook door LG bevestigd. Het eerste toestel met de nieuwe processor moet in het vierde kwartaal op de markt komen.

LG en NVIDIA (maker van grafische processoren), hebben de krachten gebundeld en zijn van plan om dual-core Android toestellen uit te brengen die onder andere voordelen op gaming gebied moeten bieden. De nieuwe toestellen zullen onder de Optimus-lijn geschaard worden; daaronder bevinden zich zowel smartphones als tablets. De eerste smartphones met een dual-core processor worden eind van dit jaar verwacht. De NVIDIA Tegra 2 en AP20 chipset zullen de Optimus smartphones een boost geven, waardoor je tot twee keer zo snel kunt browsen en een vijf keer betere gaming-performance krijgt. Welke modellen en operators de nieuwe processor krijgen is nog niet duidelijk, maar T-Mobile USA en Verizon Wireless zijn als optie genoemd, evenals de smartphone LG Ally.Gerelateerde artikelen


Ex-Nokia luxemerk Vertu kiest Android over Windows Phone voor 'simpliciteit'

Vertu, het voormalige luxemerk dat onder de paraplu van Nokia opereerde, heeft na de afstoting een doorstart gemaakt met Android-telefoons. Hiermee neemt het bedrijf afstand van voormalig moederbedrijf Nokia, dat duidelijk voor Windows Phone gekozen heeft. Vertu legt uit dat het wat hen betreft veel makkelijker was voor Android te kiezen, en dat Windows Phone hun zaken veel complexer had gemaakt.

LG: 'Windows Phone 8 momenteel geen hoge prioriteit'

Een directeur van LG France heeft in een vraaggesprek te kennen gegeven dat het Koreaanse bedrijf zich wil focussen op Android, en dat Windows Phone 'geen hoge prioriteit heeft' . LG was een van de lanceringpartners van Windows Phone 7, maar lijkt de kat uit de boom te willen kijken met Windows Phone 8 dankzij tegenvallende resultaten voor de Windows Phone 7-toestellen.Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?