Al eerder werd er gesproken over LG-toestellen met een Tegra 2 processor aan boord, maar vandaag is dit ook door LG bevestigd. Het eerste toestel met de nieuwe processor moet in het vierde kwartaal op de markt komen.

LG en NVIDIA (maker van grafische processoren), hebben de krachten gebundeld en zijn van plan om dual-core Android toestellen uit te brengen die onder andere voordelen op gaming gebied moeten bieden. De nieuwe toestellen zullen onder de Optimus-lijn geschaard worden; daaronder bevinden zich zowel smartphones als tablets.

De eerste smartphones met een dual-core processor worden eind van dit jaar verwacht. De NVIDIA Tegra 2 en AP20 chipset zullen de Optimus smartphones een boost geven, waardoor je tot twee keer zo snel kunt browsen en een vijf keer betere gaming-performance krijgt.

Welke modellen en operators de nieuwe processor krijgen is nog niet duidelijk, maar T-Mobile USA en Verizon Wireless zijn als optie genoemd, evenals de smartphone LG Ally.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *