Ook LG gaat goed meedoen in de race met smartphones, en wel met de vandaag gelanceerde Optimus One en Optimus Chic, beide met Android 2.2 Froyo en de gebruikelijke Google-diensten.

LG Electronics wedt niet alleen op Windows Phone 7, maar gaat ook meedoen met de nieuwe Android-toestellen Optimus One en Optimus Chic, die vandaag gelanceerd zijn. Beide draaien ze Android 2.2 Froyo, en volgens LG wordt op de beginnende smartphonegebruiker gemikt met deze twee toestellen.

Misschien wel opmerkelijk is dat deze twee toestellen van LG geen eigen interface schil kennen, zoals HTC dat bijvoorbeeld met de Sense-interface wel heeft. Blijkbaar is het geloof in Android 2.2 Froyo zo groot, dat het gebruiksvriendelijk genoeg voor beginners wordt geacht.

Beide toestellen hebben een 600 MHz processor en een 3.2-inch HVGA-scherm. Hieraan kun je goed zien dat het niet om high-end toestellen gaat. De Optimus One heeft een 3-megapixelcamera, en de Optimus Chic een 5-megapixelcamera achterop. De laatstgenoemde heeft overigens touchbuttons onder het scherm.

LG probeert met ‘LG Air Sync‘ en DLNA onderscheidend te zijn. Het eerste zorgt ervoor dat al je persoonlijke informatie met de juiste online dienst gesynchroniseerd en gebackupt wordt, terwijl het tweede voor multimediaal gebruik ingezet kan worden, en je filmpjes van je smartphone draadloos kunt zenden naar geschikte TV’s. DLNA werd eerder in dit Mobilyz-artikel uitgelegd.

De toestellen moeten in Europa beschikbaar komen rond oktober/november. Richtprijzen zijn nog niet bekend. Wat vinden jullie: zijn deze LG’s interessant voor de beginnende Android-gebruiker?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *