Logo
Venster sluiten
InSided Media



Blog


Microsoft Kin: eerste reviews niet al te best

Voor degenen die smachtend aan het wachten zijn op de Microsoft Kin-telefoons is het misschien een goed idee om de eerste reviews even te lezen. Deze zijn namelijk niet al te best. Heeft Microsoft dan slechte telefoons afgeleverd, of zien de reviewers gewoon niet wat de bedoeling is van de Kin-telefoons?

Je weet het niet: laat een paar gadget-freaks telefoons reviewen die voor 'het grote publiek' bedoeld zijn, en je hebt zomaar kans dat de telefoons afgeschoten worden om het feit dat ze geen USB-poort, koffiezetapparaat en deeltjesversneller aan boord hebben. Zou dat het geval zijn bij de nieuwe Kin-telefoons van Microsoft? Zowel Engadget als Phonescoop hebben hun review inmiddels online staan, en beiden zijn niet al te positief over deze nieuwe telefoons van Microsoft. Engadget zegt dat de uitvoering van de twee telefoons hun zorgen baart voor Windows Phone 7. Ze hopen van harte dat de gelijkenis van de telefoons alleen in de naam 'Windows Phone' voorkomt, en ze denken dat Microsoft gebaat is bij een snelle exit van de Kin-phones. Phonescoop is niet veel positiever. De reviewer zegt daar dat hij de software onder de maat vindt, en dat hij de telefoons niet aan zijn vrienden of familie zou aanraden. Zeg het maar: zijn de reviewers bevooroordeeld of lijken de telefoons echt overbodig te zijn in de huidige markt?



Gerelateerde artikelen


Microsoft ondersteunt Windows Phone 7 en 8 tot 2014

Volgens de website van het bedrijf ondersteunt Microsoft Windows Phone 7 & 8 beiden tot 2014. Windows Phone 7.X zal beveiligingsupdates ontvangen tot 9 september 2014. Windows Phone 8 stopt met het ontvangen van updates op 8 juli 2014.

Pocketinfo-review HTC Windows Phone 8X: opvallend bescheiden

Stiekem hoopten we dat tijdens het Mobile World Congress 2013 er weer nieuwe vlaggenschipmodellen met Windows Phone gelanceerd zouden worden. Helaas is dit niet het geval geweest, waardoor de HTC Windows Phone 8X nog steeds het topmodel Windows Phone van de Taiwanese maker HTC is. Waar HTC destijds met Windows Phone 7 de kar trok door veel verschillende modellen uit te brengen, was het concurrent Nokia die met onder meer de strak ontworpen Lumia 800 toch een klein beetje de show stal. Er zijn echter nieuwe kaarten geschud voor Windows Phone 8, en HTC laat met de Windows Phone 8X zien dat het serieus mee doet op dit platform.


Reacties


therealwheely
Net begonnen 5 reacties
05-05-2010 15:54

Ik snap helemaal niks van deze introductie. Wie zit hier nou op te wachten? Je zou denken dat Microsoft alles in het werk stelt om samen met hun partners Windows Phone 7 zo snel mogelijk in de markt te zetten. Het duurt nog tot september/oktober voor de eerste toestellen op de markt komen. Da's veel te lang. De komende maanden wordt de makrt overspoelt met o.a. nieuwe Android telefoons, Nokia's, BlackBerries en natuurlijk niet te vergeten de nieuwe iPhone. Voor elk budget is er wel iets moois te vinden. Ik heb begrepen dat Microsoft de KIN-telefoons wil slijten aan studenten omdat die veel SMS'en en communiceren via sociale netwerken. Juist die groep is heel kritisch, want je wilt niet zomaar met een simpel telefoontje gezien worden. Wat mij betreft is het zonde van de tijd en het geld dat Microsoft in dit project heeft gestoken. Ik had liever gezien dat ze de Courier hadden geïntroduceerd. Precies het juiste moment na de introductie van de iPad die toch wel veel kritiek heeft gekregen. Dat leek me nou echt een geweldige gadget!


ktsang
Redacteur 5450 reacties
06-05-2010 11:01

Ik verbaas me er eigenlijk over dat hier niet meer reactie op is.

De Kin-interface heeft heel veel gelijkenissen met Windows Phone 7. Rommelig, allemaal avatars van verschillende mensen op je scherm, allemaal kleine berichtjes her en der: ik was er altijd al sceptisch over, en het blijkt niet te werken op de Kin. Waarom zou het dan wel werken op Windows Phone 7?


montfort
Moderator 5437 reacties
06-05-2010 14:51

Die kin is toch wel ontworpen voor een specifieke doelgroep, een waar ik niet toe behoor.

Binnen die doelgroep is het toch wel wat blijkbaar: KIN: A View from GenUpload - SlashGear


R. Knops
Member for Life 4397 reacties
06-05-2010 19:35

Oorspronkelijk geplaatst door montfort

Die kin is toch wel ontworpen voor een specifieke doelgroep, een waar ik niet toe behoor.

Binnen die doelgroep is het toch wel wat blijkbaar: KIN: A View from GenUpload - SlashGear


Ik denk dat Montfort hier de spijker op zijn kop slaat, de Kin's zijn inderdaad ontworpen voor een specifieke doelgroep. De reviews van enkele gerenomeerde techsites zijn geschreven door mensen die niet tot de target market behoren.

Derhalve vind ik het stuk van Chaim Gartenberg op SlashGear en de aanpak van internationale vriend Matthew Miller een stuk beter. Matt Miller laat zijn beide dochters de reviews doen, en alleen al aan de first impressions kun je zien dat "teens" op andere zaken letten als de gemiddelde hardcore Mobilyz gebruiker.

Daarnaast is het onzin om direct een vergelijking met Windows Phone 7 te trekken. Dit zijn namelijk twee aparte product families !


lerou
Schrijft lekker mee 397 reacties
10-05-2010 15:55

Zoals ik al zovaak op dit forum meldt, kijk uit met oordelen vanuit de hardcore user group die de gemiddelde Mobilyz gebruiker is, zeker als het om mainstream modellen gaat.....



Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Profiel aanmaken?